Sony Xperia XZ2 Premium je zvijer sa 4K HDR zaslonom, 6 GB RAM-a i dvostrukom stražnjom kamerom!  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 3 godine 
Komentari: 943
16/04/2018 11:01 am  

Pomalo neočekivano, Sony je danas predstavio svoj novi top model - Sony Xperia XZ2 Premium. Prethodni modeli uz Xperia XZ2 linije predstavljeni su još na MWC sajmu u Barceloni gdje smo ih čak imali priliku isprobati, a nadamo se da ćemo uskoro dobiti priliku i za detaljniji test. Xperia XZ2 Premium nastavlja tamo gdje su stali prethodni modeli i predstavlja pravi premium flagship kakav odavno nismo vidjeli od Sony-a.

Sony Xperia XZ2 Premium

Sony Xperia XZ2 Premium cijena specifikacije

Uzmite Xperiu XZ2, povećajte joj zaslon sa 5.7" na 5.8"(doduše, ovaj je u klasičnom 16:9 omjeru) , dodajte drugu stražnju kameru i dobili ste Xperiu XZ Premium. To je naravno samo površinski gledajući. Premium model je zadržao sve dobre (i loše) strane novog Sony-evog dizajna. Najvažniji detalji su stakleni dizajn sa metalnim okvirom, IP68 certifikat i neobično nisko smješteni skener otiska prsta.

Sony Xperia XZ2 Premium cijena specifikacije

Puno važniji detalj od male promjene dijagonale zaslona je njegova rezolucija. Ovdje se radi o 4K HDR zaslonu koji sada već postaje standardna oprema Sony-evih Premium modela. Ovo ujedno čini Xperiu XZ2 Premium jedinim uređajom na kojemu zapravo možete vidjeti 4K video koji snimite bez downscalinga na nižu rezoluciju. I baterija je veća u odnosu na obični XZ2 model. Sony je XZ2 Premium opremio sa 3450 mAh baterijom što zvuči kao veliki skok u odnosu na XZ2 ali ne zaboravite da ovdje treba napajati 4K zaslon.

Konačno, barem što se osnovnog hardvera tiče, porasla je i RAM memorija. Sony Xperia XZ2 Premium dolazi sa 6 GB RAM memorije što bi u kombinaciji sa ionako uvijek dobro optimiziranim Sony softverom trebalo pružiti vrhunski multitasking. Trebamo li uopće govoriti da sve ovo pogoni najnoviji Snapdragon 845 procesor?

Kamera

Sony Xperia XZ2 Premium cijena specifikacije

Najveća novost dolazi kod kamere. Sony se napokon odlučio pridružiti modernom trendu te na stražnjoj strani ponuditi dvostruku kameru. Radi se o kombinaciji klasičnog RGB (16 MP, f/1.9, 1/2.3") i monokromatskog senzora (12 MP, f/1.6, 1/2.3") što će omogućiti bolje noćne fotke, vrhunske crno-bijele fotografije i naravno trendovski Bokeh efekt (zamućena pozadina iza subjekta fotografije). Sony je posebno ponosan na činjenicu da ISO kod fotografija može ići do 51200, a kod videa do 12800. Mislite da to znači previše šuma? Kompanija tvrdi da njihov AUBE fusion image processor pametno kombinira podatke sa obje kamere i uspješno uklanja šum. Živi bili pa vidjeli. Također se nadamo da će ova tehnologija napokon dovesti Sony u rang drugih top proizvođača kada je u pitanju noćna fotografija. OIS-a nažalost i dalje nema. Na prednjoj strani nalazi se 13 MP kamera.

Sony Xperia XZ2 Premium cijena i datum izlaska

Sony Xperia XZ2 Premium cijena specifikacije

Sony je bio prilično rječit kada je hardver u pitanju, ali tih oko ostalih detalja. Xperia XZ Premium u prodaju kreće nekada tijekom ljeta, što je poprilično širok vremenski okvir. Još su tajnovitiji oko cijene jer nisu ni natuknuli oko koje cifre će se vrtiti. Možda nam dovoljno govori ono "Premium" u nazivu.....

Pogledajte još:

Što vi mislite o XZ Premium? Dovoljno da vrati Sony među relevantne igrače? Javite se u komentarima i na forumu. Klikom ovdje posjetite forum, a registrirajte se klikom ovdje! Forum je uvezan sa komentarima.

Izvor


OdgovoriCitiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Zlatni Član
Član od: prije 10 mjeseci 
Komentari: 468
16/04/2018 11:48 am  

Al je ruzan pozadi


OdgovoriCitiraj
Share: