Motorola Moto G6, G6 Plus i G6 Play službeno predstavljeni!  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 3 godine 
Komentari: 939
19/04/2018 6:17 pm  

Motorola Moto G6 je ime koju slušamo još od početka ove godine i to uglavnom zahvaljujući velikom curenju informacija iz Motorole gdje su otkriveni planovi za cijelu 2018. godinu. U zadnje vrijeme broj leakova i glasina dodatno se povećao što je sugeriralo na skoro predstavljanje. Ono se pak dogodilo danas i kompanija je objavila sve bitne detalje - uključujući Europsku cijenu i datum izlaska.

Legendarna Moto G serija već nekoliko generacija je "izgubljena", bez jasnog fokusa, što je poprilično dobro reflektiralo stanje u Lenovo-u. Lenovo je pak  vlasnik Motorole koji do sada nije znao što bi sa brendom - prvo je bilo samo "Moto", onda "Lenovo Moto" i sada napokon "Motorola Moto". To je bez da ulazimo u priče o smiješnoj dostupnosti uređaja. Ime Motorole sada je ponosno istaknuto što je super, ali je vrijeme da kompanija razmisli o dovođenju Moto G linije na naše prostore jer novi modeli djeluju jako zanimljivi.

Moto G6, G6 Plus i G6 Play dijele sličan dizajn koji je nepogrješivo Motorolin. Zajednički im je također zaslon omjera stranica 18:9 i čisti Android Oreo.

Motorola Moto G6 Plus

Motorola Moto G6 Plus specifikacije cijena

Najjači od novih modela je Moto G6 Plus. Ima IPS LCD zaslon dijagonale 5.9" i Full HD+ rezolucije, Snapdragon 630 procesor, 4 GB ili 6 GB RAM-a, dvostruku stražnju kameru (12 MP + 5 MP), 8 MP prednju kameru,  3200 mAh bateriju sa podrškom za brzo punjenje i skener otiska prsta.

Super da se kompanija odlučila na Snapdragon 630, ali ne bi ih ubilo da su išli na nešto noviji Snapdragon 636. Barem je pohvalno da je uređaj na otporan na prskanje vode (ali ne uranjanje) zahvaljujući zahvaljujući posebnom vodootpornom nano-sloju (P2i). Motorola Moto G6 Plus prodavati će se po cijeni od 300 EUR na EU tržištu. Djeluje malo visoko na prvi pogled ali je ipak u rangu sa drugim većim brendovima.

Motorola Moto G6

Motorola Moto G6 cijena specifikacije

Motorola Moto G6 je srednji model i, baš kao snažniji brat, otporan je na prskanje vode. Ovaj ima 5.7" FullHD+ zaslon, Snapdragon 450 procesor, 3 GB ili 4 GB RAM-a, dvostruku stražnju kameru (12 MP + 5 MP) sa f/1.8 otvorom blende, 8 MP prednju kameru, 3000 mAh bateriju i skener otiska prsta.

Moto G6 će se prodavati po cijeni od 250 EURA.

Motorola Moto G6 Play

Najslabiji model veliki fokus baca na bateriju. Kompanija tvrdi da Moto G6 Play omogućava 36 sati upotrebe što moramo priznati zvuči vrlo obećavajuće. Baterija je kapaciteta 4000 mAh i, baš kao kod skupljih modela, dolazi sa podrškom za brzo punjenje (i brzim punjačom u kutiji). Hardverski je naravno još jedan korak prema dolje. Ovdje imamo 5.7" HD+ zaslon, Snapdragon 430 procesor, 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, 13 MP stražnju kameru i 8 MP prednju kameru.

Zanimljivo je da će i ovaj model biti otporan na prskanje vode, ali samo varijanta za tržište u SAD-u.  Cijena u Europi je 200 EURA.

Svi će biti dostupni početkom 5. mjeseca. Još nema potvrde hoće li biti dostupni na našim prostorima.

Inače, Motorola je danas predstavila i nove modele u jeftinoj Moto E seriji - Moto E, Moto E Plus i Moto E Play.

Što vi mislite o novim Motorolama? Javite se u komentarima i na forumu. Klikom ovdje posjetite forum, a registrirajte se klikom ovdje! Forum je uvezan sa komentarima.


OdgovoriCitiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Zlatni Član
Član od: prije 10 mjeseci 
Komentari: 468
19/04/2018 8:39 pm  

Skupe


OdgovoriCitiraj
Share: