Jeftini Microsoft Surface Go - Je li Microsoft predstavio najzanimljiviji tablet/laptop godine?  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1312
10/07/2018 2:52 pm  

Microsoft je prethodnih dana najavljivao kako dolazi potpuno novi Surface uređaj. Oni najoptimističniji odmah su se ponadali da je u pitanju dugoočekivani Project Andromeda, što ruku na srce ne bi bilo loše, ali smo dobili nešto što je potencijalno mnogo korisnije. Jedan od prvih komentara koje smo vidjeli na internetu je: "Napokon jedan Microsoft uređaj koji si mogu priuštiti" što je, sudeći prema broju lajkova, mišljenje koje dijeli veliki broj ljudi. Stoga upoznajte Microsoft Surface Go, vjerovatno najzanimljiviji tablet ove godine.

Microsoft Surface Go

Microsoft Surface Go cijena specifikacije

Najzanimljivi tablet ove godine možda zvuči pretjerano, ali mislimo da je Microsoft to ovaj put zaslužio. Surface Go možete zamisliti jednostavno kao manji Surface, sa nešto slabijim hardverom. Dolazi sa 10" zaslonom osjetljivim na dodir (i s podrškom za olovku tj. Surface Pen), omjera stranica 3:2 i 1800 x 1200 rezolucije i prema Microsoftovim riječima radi se o najmanjem i najlakšem Surface uređaju do sada. Težina je naime samo 520 grama što je, istina, teže od iPada, ali je laganije od ostalih Surface uređaja, a i ne treba zaboraviti da se ovdje radi o punokrvnom računalu. Pod time mislimo da Microsoft Surface Go dolazi sa predinstaliranim Windows 10 S. Ruku na srce radi se radi o "S" varijanti što znači da možete instalirati aplikacije samo sa Microsoft trgovine, ali u sklopu iste te trgovine je moguće kupiti ključ s kojim ćete otključati punu verziju Windowsa 10.

Microsoft Surface Go cijena specifikacije

Puno zanimljivih stvari krije se i ispod haube. Možda najzanimljiviji dio je Pentium Gold 4415Y procesor (1.6 GHz, 2 jezgre, 4 threads)  koji svojim nazivom možda ne ulijeva puno povjerenja ali prema prvim informacijama ima performanse koje su otprilike u rangu Core i3 procesora (npr. Core i3 8130). Pentium Gold se hladi pasivno što znači da nema aktivnih ventilatora. Za grafički dio posla zadužen je Intel HD 615 što jasno daje do znanja da ovo nije gaming uređaj, ali sigurno će biti OK za neke starije naslove. Od ostalih bitnih stvari valja spomenuti da ima jedan USB-C (3.1) utor, microSD utor (do 1TB kapaciteta), 3.5mm ulaz, prednje stereo zvučnike, 4 GB ili 8 GB RAM-a, 64 GB ili 128 GB interne memorije, bateriju koja traje do 9 sati upotrebe te 8 MP stražnju kameru i 5 MP prednju kameru.

Microsoft Surface Go - cijena i dostupnost

Microsoft Surface Go cijena specifikacije

Šećer na kraju je cijena. Varijanta sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije prodavati će se za samo 399$, dok ćete za 8 GB / 128 GB varijantu morati izdvojiti 549$. Te cijene se naravno odnose samo na tablet. Type Cover tipkovnica ne dolazi standardno, a ako je želite kupiti pripremite se da izdvojite 99$. Osim tipkovnice u ponudi je i Microsoft bežični miš sa cijenom od 35$ i Surface Pen sa cijenom od 99$.

Ako živite u zemlji gdje je Microsoft inače prisutan možete se predbilježiti već sad, ali prve isporuke kreću tek početkom 8. mjeseca. Nažalost za sada nema naznaka da će Surface Go ikada biti službeno dostupan u zemljama naše regije. Microsoft nas uporno nastavlja ignorirati....

Izvor


Citiraj
Share: