OUKITEL W1 nakon tjedan dana korištenja  

  RSS

Nemo
 Nemo
(@nemo)
Novi Član
Član od: prije 6 mjeseci
Komentari: 4
26/01/2019 8:32 pm  

Tražeći "običan" pametni sat ali za što manje novaca (da mi ne bude žao ako mi se ne svidi) i sa što dužim trajanjem baterije, zbog "Josip & CO bombardiranja" uzeo sam Oukitel W1 kada je na akciji uz kod koštao 21,99 $ (malo manje od 20 EUR).

Sat sam naručio sa Tomtop stranice. 

Došao je u bijeloj kutiji u vrećici koja je bila u zaštitnoj vrećici (sa mjehurićima :))

Sat je mali, lagan, diskretan, bez ukrasa koji bi privlačili pogled prema ruci, sa kožnim remenom.

Nakon tjedan dana korištenja moje iskustvo je:

Prvo punjenje je trajalo oko 2 sata. Za bilo kakav početak rada sata potrebno je, preko koda iz uputa skinuti HeyBand apk i instalirati na mobitel. Povezivanje mobitela i sata je trenutno, u nekoliko sekundi. Meni je apk ponudila nadogradnju za sat koju sam prihvatio. Preko apk se podešavaju mogućnosti sata:

- alarm, u koliko sati, koje dane

- da li da upozorava za sjedenje/dizanje, pijenje vode, pozive, sms poruke, obavijesti aplikacija. Meni ne radi obavijesti za sms poruke. Mislim, obzirom da sve druge željene obavijesti rade, da je "stvar" u sms apk od mog RN5 pro! Na popisu ponuđenih aplikacija za obavijesti nema Viber apk. Osobno, ja ga ni ne koristim tako da nisam previše ni istraživao. Zadnja ponuđena apk na popisu je "others" tako da bi vjerojatno i Viber obavijesti radile. 

Sat vas obavještava na način da zavibrira (ili u slučaju poziva vibracija se ponavlja nekoliko puta) i pokaže ikonicu ovisno o obavijesti koje apk se radi (slušalica za pozive, "f" za facebook, zeleni simbol WhatsApp-a za njegove poruke ...) i broj koji vas zove bez obzira da li je u imeniku ili ne ili ime od pošiljatelja poruke.

Sat automatski ako hodate broji prijeđene korake.

Najbolja stvar kod sata je baterija! Meni troši 5% dnevno! Za sedam dana sat je potrošio 35% baterije! Uz stalno uključene obavijesti i svakih sat vremena mjerenje tlaka, pulsa, kisika u krvi! I mjerenje spavanja, naravno (koliko ste i kako spavali). Prvi dan je potrošio 10% ali sam isprobavao skinove, kako ući u koji prikaz gdje su smještene primljene obavijesti (pod ikonom poruke!) ... a on je svijetlio i svijetlo i to je uzrok prve, 10% potrošnje.

Prikaz sata

Okretom ruke pojave se kazaljke a ako se ruka zatrese ili ekran jednom dodirne, pojavljuju se brojke: sat, minute, datum i ikona baterije. Sat ima tri "oblika" brojčanog prikaza i to je to. Po noći, mraku, ujutro i navečer odnosno kod slabijeg vanjskog svjetla sat je naravno jasno čitljiv. I u podne, po ovom zimskom, zubatom suncu vide se obavijesti - što bi rekli ekran je čitljiv.

Aplikacija

Možete odabrati prikaz dnevnih rezultata, tjednih ili mjesečnih. Možete "izvesti" rezultate na drušvene mreže ili poslati putem poruke kao snimak zaslona.  Obzirom na snijeg i led, nisam trčao tako da taj dio aplikacije nisam isprobao. 

Aplikacija vam daje sve podatke o satu, od da li je spojen do stanja baterije. kroz nju podešavate u kojem obliku da vam sat pokazuje vrijeme. Tu sam naišao na, recimo bug jer da bi mi sat pokazao 24-satno vrijeme, u apk sam morao odabrati opciju AM/PM !?

Vodootpornost na način da se kupam sa njime, nisam isprobao. Pranje ruku je "preživio".

ZAKLJUČAK

Ako, kao ja, želite pametni sat kao novu igračku, da vam pokazuje vrijeme i da vidite obavijesti dok vam je mobitel u torbi plus još "must have" obavijest tipa koliko ste spavali a od toga dubokim snom, kolika vam je energija i sl, a ne patite od toga da je sat uočljiv sa kilometra, po meni Oukitel W1 je dobar izbor. Uz sve gore navedeno daje vam i više tjednu autonomiju a sve to za 20 eura (oko 150 kuna), iznos za koji u Hr nećete platiti ni PDV!


Citiraj
Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1312
26/01/2019 8:39 pm  

Čovjek od riječi, a to mislim na dva načina.

Jedan je što si rekao da ćeš napisati dojmove i evo napisao si ih.

Drugi je da si to vrlo lijepo opisao. Svaka čast.

Zanima me aplikacija. Održava li stabilnu vezu sa telefonom tj ima li nasumičnih prekidanja?


Nemo se sviđa
OdgovoriCitiraj
Nemo
 Nemo
(@nemo)
Novi Član
Član od: prije 6 mjeseci
Komentari: 4
26/01/2019 9:42 pm  

Do sada sam imao 2x pucanje veze. Mislim da je razlog što se mobitel "previše" udaljio. Vezu je lako ponovo uspostaviti klikom na ikonu "spajalice" u apk.

Ova tema je mijenjana prije prije 6 mjeseci od Nemo

OdgovoriCitiraj
Nemo
 Nemo
(@nemo)
Novi Član
Član od: prije 6 mjeseci
Komentari: 4
08/02/2019 10:03 am  

Evo danas prvo punjenje nakon višetjednog korištenja. Noćas u 04 sata bilo je zadnje mjerenje tlaka. U 05 sati baterija je bila prazna. Znači, od 19.01. do 07.02. na jednom punjenju!

E sad, sat prikazuje status baterije preko sličice sa 3 crtice. Prikaz je točan kao na Alcatelovim mobitelima 😆 , znači, kada je sat na zadnjoj crtici (apk pokazuje 25 %), može "izdržati" još jedan dan.

Što se tiče veze između sata i mobitela, na otvorenom Bluetooth radi na 10-tak metara dok u kući, stanu sa betonskim zidovima do max 3-4 metra. Po približavanju sata mobitelu nema automatske konekcije nego se mora pokrenuti apk!

Što se tiče upravljanja kamere na mobitelu preko sata, radi ali mobitel mora biti upaljen sa upaljenim ekranom i na satu se ne vidi što se slika. Ponavljam, možda je to i do Xiaomijeve apk za kameru. Možda bi sa nekom drugom apk za kameru sve radilo kako treba!

 


OdgovoriCitiraj
Share: