Najbolji pametni telefoni u 2018. godini! (VIDEO)  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1297
31/12/2018 10:02 am  

Navikli ste se da svakih par mjeseci biramo najisplativije pametne telefone, ali ovaj put za vas imamo nešto drugačije. U tri godine postojanja niti jednom nismo birali najbolje pametne telefone na kraju godine i krajnje je vrijeme da to promjenimo.

2018. je bila odlična godina za pametne telefone. Sveukupno tržište i dalje je u laganom padu, no to krajnje kupce ne bi trebalo zamarati jer je ove godine predstavljen rekordan broj novih pametnih telefona. Najviše zanimljivih stvari događalo se u srednjoj klasi koja je ove godine doživjela pravu renesansu. Brendovi kao Xiaomi, Honor i Nokia gurali su granice onoga što se očekuje za uloženi novac. Xiaomi je pogotovo sa Pocophone F1 modelom vratio vjeru kupaca u "affordable flagship" kategoriju. Vjerovali ili ne takvi modeli ne moraju biti preko 550 EURA (kao novi OnePlus) da bi pružili dobro korisničko iskustvo.

U najvišoj klasi pogotovo nije bilo dosadno. Omjer snaga se ozbiljno promjenio, a kada pogledate ovaj video biti će vam jasno zašto. Huawei i Xiaomi su već mjesec dana prije kraja godine postigli svoje prodajne ciljeve, a Huawei se čak može pohvaliti da je u dva kvartala po prodaji prestigao Apple. Najviše inovacija bilo je oko kamera. Samsung je pokazao prvu kameru sa promjenjivim otvorom blende, Huawei je ponudio trostruku kameru, a negdje u cijeloj toj priči pojavile su se i revolucionarne nove tehnologije kao što je "Noćni Način" (Google to zove Night Sight) koje su noćnu fotografiju digle na jedan potpuno novi nivo.

U videu ispod pokazati ćemo vam pametne telefone za koje smatramo da su obilježili ovu godinu, a pobjednici će biti podjeljeni u pet kategorija. Te kategorije su: najbolji pametni telefon, najisplativiji pametni telefon, najpodcjenjeniji pametni telefon, iznenađenje godine i ziher godine. Zaintrigirani? Što onda čekate, kliknite na Play i pogledajte video 🙂 . I svakako nam se u komentarima javite sa svojim favoritima za sve te kategorije.

Najbolji pametni telefoni u 2018. godini (VIDEO)

Koji su vaši favoriti? Javite nam se u komentarima i na forumu.

Pogledajte još:

 


Citiraj
Share: