MIUI - Najbolje mog...
 

MIUI - Najbolje mogućnosti Xiaomijevog Android skina! (VIDEO)  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1320
03/05/2018 6:55 am  

MIUI (čita se kao Me You I)  je jedna od najtežih i najpopularnijih modifikacija Androida ikada. Svoj život počeo je kao custom ROM na kineskom jeziku, a razvio ga je tada potpuno novi startup nazvan Xiaomi Tech. Popularnost roma brzo je eksplodirala i u jednom trenutku MIUI je praktički bio miljenik custom ROM zajednice. Prolaskom vremena i rastom Xiaomi-a MIUI je postajao sve bolji i bolji, ali popularnost u custom ROM zajednici je neizbježno opala. Ne toliko radi samog roma, koliko radi općenitog manjka interesa za modificiranje telefona (barem u odnosu na "najbolje" dane). Custom ROM zajednice jednostavno nisu što su nekada bile.

MIUI

No pad takvih zajednica nije današnja priča. Današnja priča je MIUI. Mnogi ga i dalje zamišljaju kao Android kopiju iPhone-a i kao skin koji donosi određenu dozu "težine" sa sobom. Pod težinom se najčešće podrazumijeva veće zauzeće memorije, usporavanje, veća količina bloat aplikacija i slične lijepe stvari. Čak i u prvim danima ta priča "nije pila vodu", a sada kada je MIUI  dogurao do verzije 9.5 djeluje još dalje od istine. MIUI donosi toliko zanimljivih i korisnih stvari da nije teško zamisliti zašto ga mnogi preferiraju pored svih drugih verzija Androida.

Video koji smo vam pripremili ispod u kratkim crtama objašnjava osnove MIUI sustava te razne napredne mogućnosti koje nećete pronaći u čistom Androidu. Namjenjen je za one koji ga nikada nisu probali, ali sigurni smo da će i iskusni korisnici pronaći koju zanimljivu informaciju. Zato vas više nećemo zadržavati s tekstom i ispod vam ostavljamo link na video. Dovoljno je samo da kliknete na Play.

MIUI - Najbolje mogućnosti Xiaomijevog Android skina (VIDEO)

Što vi mislite o MIUI i općenito o raznim Android skinovima? Javite nam se u komentarima i na forumu.

Pogledajte još:


Citiraj
Share: