Xiaomi ukida MIUI Beta – Korisnici su “nepošteni”!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 3 godine
Komentari: 986
15/06/2019 3:02 pm  

Ako ste korisnik Xiaomijevih telefona s njihovim MIUI sučeljem, onda biste (ako već ne znate) trebali znati da koristite stabilnu varijantu MIUI-a, a da postoji i Beta varijanta MIUI-a. Beta varijante su do sada postojale za gotovo svaki model te su ažuriranja za njih dolazila na tjednoj bazi. MIUI Beta verzije su imale svoje prednosti i nedostatke, ali zbog navodnog „nepoštenog“ postupanja korisnika, Xiaomi ukida postojanje Beta ROM-ova te isti odlaze u zaborav.

Prije čitanja, koristite li MIUI i sviđa li vam se? Ostavite nam komentar ispod članka!Od početka idućeg mjeseca (1.7.2019.), Beta ROM-ovi MIUI-a prestaju s postojanjem i više se neće nadograđivati. Korisnici u Beta kanalima se moraju prebaciti na stabilni kanal, a proces je nešto kompliciraniji. Zanimljivo je to što se na Beta kanal i dalje može vrlo jednostavno prebaciti bez ikakvog Rootanja i sličnih poteza (preuzimanjem paketa za Vaš model i korištenjem opcije u standardnoj softverskoj nadogradnji MIUI-a), a povratak na stabilnu varijantu je bio znatno teži.

Xiaomi ukida MIUI Beta ROM - Slika 1

Prednosti MIUI Beta kanal su bile te da su najnovije opcije MIUI sučelja prvo stizale na Beta verzije MIUI-a, a tek tjednima ili mjesecima nakon toga u stabilne varijante. Nedostatak takvih verzija je trebala biti eventualna nestabilnost ili problemi u softveru, no upravo zbog toga, Xiaomi ukida MIUI Beta. Naime, Beta verzije sučelja su bile toliko stabilne da je većina korisnika koristila samo njih i tako među prvima isprobavala sve nove opcije koje je MIUI nudio. Kako od tih silnih korisnika MIUI Beta verzija čak ni 10% njih nije slalo povratnu informaciju Xiaomiju o stabilnosti i korisnosti novih opcija (a inače to i je svrha Beta verzije), Xiaomi ne vidi smisao u održavanju tjednih nadogradnji za sve veći broj modela.

Xiaomi nakon ukidanja Beta verzija MIUI-a planira oslobođenu radnu snagu preusmjeriti na to da stabilne varijante MIUI-a budu češće nadograđivane i da se više opcija dobiva svakom nadogradnjom. Što vi mislite o ovakvom potezu? Jeste li ikada koristili MIUI Beta? Ostavite komentare ispod članka!

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: