Xiaomi je iznio službenu izjavu o svom savitljivom telefonu! Imaju pomoć izvana...  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 772
12/02/2019 4:21 pm  

Nakon promašaja kojeg je Royole donio sa svojim savitljivim pametnim telefonom i ogromnog hypea kojeg je Samsung podigao svojom varijantom iste tehnologije, tiho, ali ne baš i samozatajno se u istu utrku uključio i kineski gigant Xiaomi. Kako se osnivač Xiaomija u posljednje vrijeme na društvenim mrežama (onim kineskim) poprilično raspištoljio objavama novih tehnologija i teasera, tako smo već imali priliku gledati prototip Xiaomijevog savitljivog telefona u akciji.

Xiaomi savitljivi telefon Mi Flex - Slika 1

Konačno, Xiaomi je iznio i službenu izjavu o nadolazećem savitljivom pametnom telefonu u kojoj ne otkriva mnogo detalja, ali očito je da ovaj pothvat Xiaomi neće uzeti samo na svoja leđa, nego i na leđa jednog od, za sada neimenovanih, vanjskih partnera. Vjerojatno se radi upravo o partneru koji će isporučiti ovakve zaslone dok će Xiaomi izraditi ostatak hardvera. Kako Xiaomijev savitljivi telefon ne liči ni na jednu već predstavljenu varijantu ovakve tehnologije, tako će isti vjerojatno biti i jedinstven po načinu na koji se savija. Kao što smo već vidjeli u objavi, Xiaomijev savitljivi telefon će imati zaslon koji će se presavijati na dva mjesta što će relativno prostoran tablet pretvoriti u pametni telefon čiji će i prednji i stražnji dio biti prekriveni zaslonom.

Xiaomi savitljivi telefon Mi Flex - Slika 2

Upravo radi jedinstvenog načina savijanja, Xiaomi u svojoj izjavi tvrdi da su MIUI posebno pripremili na sve moguće veličine zaslona te da će i njihove aplikacije biti prilagođene istomu. S obzirom na to da će se (od milja zvani) Xiaomi Mi Flex savijati na dva mjesta, toliko će teže biti optimizirati sve aplikacije na više veličina zaslona, a još nas više zanima kako će taj savitljivi telefon moći iskoristiti toliko zaslona i hoće li Xiaomi pokušati inovirati i u ovom području.

Xiaomi savitljivi telefon Mi Flex - Slika 3

Sve u svemu, utrka za savitljive pametne telefone je u punom jeku iako trenutno nemamo nijedan službeno najavljen konkretan uređaj koji će nas ostaviti bez daha. Nadamo se da će proizvođači ovo ispraviti do kraja prve polovine tekuće godine. Sviđa li se vama dizajn Xiaomijevog savitljivog telefona? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: