Xiaomi Mi 9 na testu izdržljivosti! Može li jeftiniji flagship izdržati testove?!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 855
14/03/2019 9:51 am  

Nama jedan od najdražih, ali definitivno jedan od najbolnijih YouTube kanala za gledati pod nazivom JerryRigEverything je na test izdržljivosti dobio Xiaomi Mi 9. Zack se dohvatio najnovijeg flagship telefona iz Xiaomijevog tabora koji u odnosu na konkurenciju nudi dosta toga, a traži primjetno manje novca. Je li se ta razlika u novcu osjetila i pri kvaliteti izrade ovog modela?

Xiaomi Mi 9 test izdržljivosti JerryRigEverything - Slika 1

Zack je počeo sa standardnim testovima iskrenosti proizvođača o korištenim materijalima. Xiaomi Mi 9 zaista ima Gorilla Glass s prednje i stražnje strane koje se i prilikom testa zaista zagrebalo samo kada je Zack koristio materijal koji ima vrijednost 6 u Mohsovoj skali. Ovo znači da se Mi 9 neće ništa lakše, no ni ništa teže grebati nego svi ostali flagship telefoni koje ima konkurencija.

Xiaomi Mi 9 test izdržljivosti JerryRigEverything - Slika 2 Xiaomi Mi 9 test izdržljivosti JerryRigEverything - Slika 3

Nakon što je testirao prednje i stražnje staklo, Zack se dohvatio okvira telefona te je testiranjem utvrdio da se zbilja radi o metalnom okviru te da su mu komponente dovoljno čvrsto ugrađene da je nemoguće naći se u situaciji da jedna od tipki samo ispadne ili ju slučajno skinete. Zack se onda zaputio prema sklopu triju stražnjih kamera nad kojim se trebalo naći „safirno staklo“ (što je malo čudan izraz jer su safir i staklo itekako različiti materijali). Iako se pravi safir treba moći zagrebati tek materijalom koji ima vrijednost 8 ili 9 na Mohsovoj skali, Xiaomijevo „safirno staklo“ (poput onog Appleovog) se zagrebalo identično kao i Gorilla Glass. Zack je nakon toga provjerio je li se zbilja radi o safiru te došao do zaključka da Xiaomi nije lagao, no da je isto tako koristio jako jeftin i loš safir (baš kao i Apple).

Xiaomi Mi 9 test izdržljivosti JerryRigEverything - Slika 4

Xiaomi Mi 9 test izdržljivosti JerryRigEverything - Slika 5

Unutar ladice za SIM karticu se nalazila gumica koja bi mogla korisnicima sugerirati vodootpornost telefona, no Zack je utvrdio da se ista prelako pokida pa da treba vjerovati nedostatku IP certifikata u ovom slučaju. Optički senzor za otisak prsta je radio čak i nakon što je Zack zagrebao staklo iznad njega, a zaslon Mi 9 je preživio i oporavio se od malo dužeg paljenja upaljačem.

Xiaomi Mi 9 test izdržljivosti JerryRigEverything - Slika 6 Xiaomi Mi 9 test izdržljivosti JerryRigEverything - Slika 7

Na kraju, Xiaomi Mi 9 je preživio i (nama najteži za gledati) bend test te se nije ni slomio, niti ostavio nekakve teže deformacije. Sve u svemu, u pogledu izdržljivosti, Xiaomi Mi 9 se definitivno može smatrati flagship telefonom za 2019. godinu, a s obzirom na nižu cijenu od ostatka konkurencije, čini se kao logičan izbor onima nešto dubljih džepova koji vjeruju Xiaomiju kao brendu. Mi ćemo pričekati svoj primjerak za recenziju prije nego donesemo bilo kakve konačne odluke.

Što vi mislite o Xiaomi Mi 9? Smatrate li da je odlična alternativa onima koji ne žele flagship telefon već uhodanih igrača? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

 


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: