Službeno otkrivene Xiaomi Mi 9 specifikacije i sve nove mogućnosti!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 920
18/02/2019 3:16 pm  

Kako će Xiaomi Mi 9 za dva dana ugledati svijetlo dana i pokušati konkurirati ni manje ni više, nego Samsungu i njihovoj Galaxy S10 seriji, tako nas itekako zanima što će sve Mi 9 donijeti novo te kakve su mu detaljne specifikacije. Kako je Xiaomi itekako ponosan na svoj nadolazeći flagship i na sve što su ugurali u istog, tako je tvrtka manje-više otkrila sve što se ima otkriti o Xiaomi Mi 9 telefonu.

Xiaomi Mi 9 službene specifikacije i detalji - Slika 1

Ono što smo znali i očekivali, nećemo ni spominjati, ali ćemo se zato pozabaviti novim informacijama koje se uglavnom tiču kamera. Da, Xiaomi Mi 9 će biti prvi Xiaomijev telefon s trostrukom stražnjom kamerom. Glavna stražnja kamera će imati 48MP senzor koji će efektivno hvatati fotografije u „samo“ 12MP. Ovakav trik se već vidio i kod drugih telefona, a i kod Xiaomijevog vlastitog Redmi Note 7 modela.

Xiaomi Mi 9 službene specifikacije i detalji - Slika 2

Druga stražnja kamera će imati senzor od 16MP (otvor blende f/2.2) iznad kojeg će se naći širokokutna leća koja će uspjeti pokriti kut od 177 stupnjeva. Treća stražnja kamera će imati senzor od 12MP, a iznad istog će se naći telefoto leća za kvazi-optički zum. Sve tri vertikalno posložene kamere će imati potporu laserskog autofokusa koji će donijeti PDAF i CDAF tehnologije za što brži fokus i što uspješnije zadržavanje istog.

Xiaomi Mi 9 službene specifikacije i detalji - Slika 3

Xiaomi Mi 9 službene specifikacije i detalji - Slika 4

Umjesto uobičajenih zavojnica ispod stražnjeg stakla telefona, Xiaomi Mi 9 će imati zavojnice u obliku kružnice koje će tako omogućiti telefonu da podržava 20W bežično brzo punjenje. Prednjicom će dominirati Samsungov AMOLED zaslon ispod kojeg će se naći skener za otisak prsta. Sam zaslon će donijeti funkcije pod nazivom „Reading Mode 2.0“ te „Sunlight Mode 2.0“ koje će olakšati korištenje telefona u ekstremno mračnim ili ekstremno svijetlim uvjetima.

Xiaomi Mi 9 službene specifikacije i detalji - Slika 5

Xiaomi tvrdi da će Xiaomi Mi 9 imati znatno bolju kvalitetu zvuka od konkurencije te su glasnoću i čistoću zvuka iz Mi 9 telefona usporedili s glasnoćom i čistoćom stereo zvučnika za računalo. Za ljubitelje video igara, Xiaomi Mi 9 će donijeti poboljšani Game Turbo koji će pogasiti sve u pozadini za što više FPS-ova u PUBG-u i sličnim igrama.

Xiaomi Mi 9 službene specifikacije i detalji - Slika 6

Cijeli telefon (misli se na prednju i stražnju stranu) će prekrivati Gorilla Glass 6, a sam sklop triju stražnjih kamera će biti prekriven safirnim staklom (nadamo se da Xiaomi neće koristiti lažno safirno staklo kao Apple) što će sklop učiniti dodatno izdržljivijim na grebanje.

Xiaomi Mi 9 službene specifikacije i detalji - Slika 7

Četvrta varijanta Xiaomi Mi 9 telefona će imati prozirnu stražnju stranu te će se zvati Xiaomi Mi 9: Battle Angel, a ostale tri će biti ljubičaste, plave i crne boje. Sve u svemu, Xiaomi Mi 9 postaje sve zanimljiviji i zanimljiviji sa svakom otkrivenom informacijom, a da nam tvrtka samo iznese ono što već znamo, sačekat ćemo i ta dva dana. Što vi kažete, kako se vama sviđa Xiaomi Mi 9 i sve što on nudi? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Prominent Member
Član od: prije 2 godine
Komentari: 536
18/02/2019 4:09 pm  

E moj Xiaomi zar nije vrijeme za QuadHD rezoluciju


OdgovoriCitiraj
Nermin
 Nermin
(@Nermin)
Član od: prije 7 mjeseci
Komentari: 14
18/02/2019 6:27 pm  

Izgleda kao neki cooler na CPU dijelu.Zanimljivo rijesenje.


OdgovoriCitiraj
Nermin
 Nermin
(@Nermin)
Član od: prije 7 mjeseci
Komentari: 14
18/02/2019 6:27 pm  

Za sto sluzi ta rezolucija, za nabijanje ega i manju autonomiju baterije.


OdgovoriCitiraj
sale
 sale
(@sale)
Član od: prije 4 mjeseca
Komentari: 1
20/02/2019 12:19 am  

bogami lepe karakteristike procesor kamere izgled samo jos cena ispod 500e i mozda prodam mate 10 pro i doplatim za ovaj.videcemo kako sta bude,a qwqd hd ne mozes da razlikujes od ful hd plus sem u wr naocarama.ovako ti je isto a vise baterije trosi.opametice se valjda narod da ne daje ogroman novac samo za brend.dokle god se i xiaomi ne povampiri i digne cene u nebesa.


OdgovoriCitiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Prominent Member
Član od: prije 2 godine
Komentari: 536
21/02/2019 5:32 pm  

Xiaomi je prije nekoliko mjeseci objasnio kako nema te tehnologije koja bi njih natjerala da im telefon bude skuplji od 700€ pa sad kolko je to istinito vidicemo


OdgovoriCitiraj

Napišite odgovor


 
Share: