Xiaomi patentirao „četverostrani zaslon“! Kakvo se čudo krije iza ovakvog imena?  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 772
08/02/2019 3:11 pm  

Iako smo već duže vrijeme navikli gledati različite pokušaje proizvođača da inoviraju u poprilično stagnirajućem tržištu (čast izuzecima koji se još trude), barem smo se svakakvih zaslona nagledali. Radilo se tu o „Infinity-Display“ zaslonima koji prekrivaju veliku površinu prednjice, nazubljenim zaslonima, neslomljivim zaslonima ili čak i savitljivim zaslonima, očito je da su upravo zbog toga što korisnik najviše „surađuje“ sa zaslonom isti itekako zanimljivi te ostavljaju mjesta inovacijama. Kineski Xiaomi već ima određene vizije za budućnost zaslona koje i ne zvuče toliko futuristički, ali su, po mišljenju ljubitelja zakrivljenih zaslona, korak naprijed.

Xiaomi je patentirao „četverostrani zaslon“ te biste se na prvu lako prevarili i zaključili da će isti zbog imena u potpunosti prekriti telefon, i sa straga i sprijeda, no izgleda da se radi o ne toliko zanimljivoj tehnologiji, nego o preinaki one postojeće. Patent je registriran u WIPO-u (World Intellectual Property Office) te otkriva o čemu se točno radi. Naime, Xiaomijevi telefoni će u budućnosti imati zaslone koji će biti zakrivljeni prema rubovima, no ne samo na lijevoj i desnoj strani, nego i uz duž donjeg i gornjeg ruba što će ih načiniti jako zanimljivima, no i jako skliskima.

Xiaomi četverostrani zaslon patent - Slika 1

Za sada nema nikakvih informacija o tome koji će modeli imati upravo ovakve zaslone, no već bismo ih očekivali krajem tekuće, ili početkom naredne godine. Naravno, uz zaslon koji se proteže cijelom prednjicom telefona i uz njene rubove, logično je zaključiti da će takav telefon, ili imati izrez u zaslonu za prednju kameru, ili će Xiaomi iskoristiti trik kao i u Mi Mix 3 telefona, ili pak nešto treće poput drugog zaslona na stražnjici telefona te stražnjih kamera koje bi u tom slučaju funkcionirale kao prednje. Sve u svemu, na ovakve telefone će itekako trebati paziti jer bi pri padu i oštećenju zaslona, istog vjerojatno trebalo masno platiti.

Što vi mislite o ovakvoj tehnologiji? Smatrate li da će biti na oko lijepa i da će ta ljepota biti vrijedna rizika kojeg sa sobom nosi? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: