WhatsApp pozivi se koriste za ubacivanje virusa – Izraelski NSO prodaje Spyware vladama!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 841
14/05/2019 9:05 am  

Stvari poput komercijalnog Spywarea vas ne bi trebali čuditi jer postoji niz različitih alata za prisluškivanje ili „posuđivanje“ informacija koji se eventualno prodaju nekoj agenciji za izvještavanje. Jedan takav je nastao u Izraelu te ga je proizvela grupa programera pod nazivom NSO, a koristi slabost u WhatsApp zvučnim pozivima. Razvojni tim iza WhatsAppa (čitaj Facebookovi inženjeri) su tek otkrili slabost u njihovoj aplikaciji pa je trenutno i dalje moguće iskoristiti tu sigurnosnu rupu i krasti informacije.

Prije čitanja, koristite li WhatsApp pozive? Smatrate li da ste zaštićeni? Ostavite komentar ispod članka!


Pročitajte još - Facebook opet u središtu skandala! 6.8 milijuna fotografija korisnika dospjelo u tuđe ruke...


Naime, NSO je proizveo Spyware koji može uključiti vaš mikrofon i kameru, te bilježiti i slati sve što vaš telefon vidi i čuje. Niz napada se dogodio u nedjelju te je nekoliko privatnih korisnika, kao i organizacija postalo metama ovog Spywarea koji više nije samo u posjedu njegovih programera, nego i svih onih kojima ga je NSO prodao. Spyware se zove Pegasus, a zanimljivo je da su baš sudionici udruga za ljudska prava na bliskom istoku dobili poruke u kojima je bio link koji bi ubacio Pegasusa na njihove telefone.

WhatsApp prisluškivanje poziva Izrael NSO - Naslovna

Izraelski NSO je softver među ostalima, proslijedio i na nekoliko državnih organizacija i vlada koje ga koriste za prisluškivanje svojih građana ili uposlenika, a već danas će se naći pred sudom zbog napada koji su se dogodili u nedjelju. Kako su uglavnom zaštićeni od strane svoje vlade, teško da će izgubiti na sudu, no da je privatnost ljudi na internetu još više dovedena u upit ovakvim praksama, itekako da je. Što vi mislite, prisluškuju li nas organizacije i vlade? Jesu li ovo teorije zavjere ili već dio stvarnosti? Javite nam u komentarima ispod članka!

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: