Predstavljeni Vivo NEX S i NEX A! Flagship budućnosti s revolucionarnim tehnologijama  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 585
13/06/2018 9:00 am  

Od početka kada smo ugledali konceptualni telefon Vivo Apex, iako je bio revolucionaran svojim zanimljivim implementacijama tehnologija koje još nismo vidjeli, teško je bilo povjerovati da će isti uređaj biti komercijalno dostupan. Vivo se odlučio smilovati (barem korisnicima u Kini) pa je tako jučer predstavio dva jako slična uređaja od kojih jedan definitivno možemo prozvati flagshipom budućnosti. Već smo pisali o Vivo NEX-u, pa nekih većih iznenađenja, na sreću, nema.

Vivo NEX S A specifikacije cijena - Slika 1

Vivo NEX S se diči impresivnim omjerom zaslona i veličine uređaja od čak 91.24% i to bez poznatog zuba („notcha“) i s vrlo tankim donjim rubom. Oni to nazivaju jako futuristički i to „Ultra FullView Display“ što i ne zvuči toliko pretjerano s obzirom na samu tehnologiju. Vivo NEX S koristi 6.59“ Super AMOLED zaslon FHD+ rezolucije (2316 x 1080p) s unikatnim omjerom stranica od 19.3:9.

Vivo NEX S A specifikacije cijena - Slika 2

Da zaslon ne bi bio samo impresivan po svemu navedenom, Vivo se potrudio ispod istog ugurati i senzor za otisak prsta što će i ostale proizvođače definitivno natjerati da podignu svoje standarde. Da to ne bi bilo sve,Vivo je zadržao prednju kameru u gornjem okviru koja po potrebi iskače i hvata fotografije sa svojim senzorom od 8MP te otvorom blende f/2.0. Klasični zvučnik za slušalicu također nećete naći na Vivo NEX S-u nego isti koristi tehnologiju vibrirajućeg zaslona što je prvi uveo Xiaomi Mi Mix. Vivo tvrdi da njihova „Screen SoundCasting Tehnology“ omogućava uvjerljivije donje frekvencije (bass) i mnogo „mekše“ gornje frekvencije (treble). Vivo NEX S također je zadržao 3,5mm ulaz za slušalice što je za današnje standarde gotovo nevjerojatno.

Vivo NEX S A specifikacije cijena - Slika 3

Iznutrice Vivo NEX S-a čine Qualcommov Snapdragon 845 sa 8GB RAM memorije te 128GB ili 256GB interne memorije (ne spominje se proširivost). Na papiru, nažalost, stražnje kamere i ne ostavljaju najimpresivnije brojke pa se tako radi o primarnoj kameri sa senzorom od 12MP i otvorom blende od f/1.8 te sekundarnoj kameri sa 5MP i otvorom blende od f/2.4. Ovakvu postavu već ima njihov stariji model X21 UD gdje se i nije pokazao, bar ne za flagship uređaje današnjice, no možda Vivo ovdje isto uspije iznenaditi.

Vivo NEX S A specifikacije cijena - Slika 6

Da ovako (gotovo) savršen hardver možete koristiti cijeli dan, pobrinut će se 4000mAh baterija koja se još može i super-brzo napuniti punjačem maksimalne snage 22.5W što je odlično. NEX S vrti Android Oreo 8.1 sa Vivo-vim Funtouch OS-om u verziji 4.0 preko. Vivo NEX S će imati i svog vlastitog virtualnog asistenta pod nazivom Jovi koji će pored ostalog moći prepoznavati objekte na fotografijama te pomoći pri hvatanju istih automatskim određivanjem scena.

Vivo NEX S A specifikacije cijena - Slika 8

Vivo NEX A će biti jeftinija varijanta već opisanog flagshipa koja će se samo u tri stvari razlikovati od skupljeg brata. NEX A će kućiti Qualcommov Snapdragon 710, 6GB RAM-a, 128GB interne memorije (proširive MicroSD karticama!) te će izgubiti famozni senzor za otisak ispod prsta (sadržavat će obični senzor za otisak prsta na stražnjoj strani). Sve u svemu, i dalje zvuči kao jako zanimljiv uređaj koji itekako ima što ponuditi korisnicima.

Vivo NEX S i NEX A uređaje bi Kinezi trebali moći kupiti 23.6.2018., a za ostatak svijeta dostupnost još nije poznata. NEX S će u standardnoj varijanti (8/128GB) koštati CNY 4498 ($702) i CNY 4998 ($780) u jačoj (8/256GB) varijanti.

Što vi mislite o Vivo NEX uređajima? Smatrate li ih dovoljno potentnim za utrku s velikanima pa čak i u Kini? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


OdgovoriCitiraj
KulinBan
(@kulinban)
Prominent Member
Član od: prije 1 godina
Komentari: 560
13/06/2018 9:22 am  

to je pravi bezelles  kakav smo očekivali i od Lenova z5 pa nas zajeba

htc 10 / Lenovo z2 / Xaomi mi4
iPhone 4 (k'o suvenir al' 100% ispravan i funkcionalan)


OdgovoriCitiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Zlatni Član
Član od: prije 1 godina
Komentari: 481
13/06/2018 9:34 pm  


OdgovoriCitiraj

Napišite odgovor


  
 
Share: