Stiže Xiaomi Mi Mix 3! Kompanija novim teaserom potvrdila "klizni" dizajn!  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1206
15/10/2018 9:30 pm  

Prošlo je gotovo dvije godine od kada je predstavljen prvi Xiaomi Mix i od kada je zajedno sa njim krenula cijela ova bezeless manija. Taj uređaj je bio toliko popularan da su čak i mali kineski proizvođači masovno kopirali Xiaomi (i naziv Mix). Mi smo čak i recenzirali nekoliko takvih uređaja - popularni Doogee Mix i ultrajeftini Leagoo KIICAA Mix. Prošle godine je predstavljen Xiaomi Mix 2 i slobodno možemo reći da je bio razočaranje -  brzo zaboravljen i sa cijenom koja je još brže išla prema dolje. Xiaomi je zabrljao na nekoliko mjesta, pogotovo na kameri, pa su kasnije predstavili Xiaomi Mix 2S koji je popravio sve bitne nedostatke ali nije donio ništa novo po pitanju dizajna.

Sada svi čekamo Xiaomi Mix 3 i malo je reći da su očekivanja opet iznimno velika. Poslije uređaja kao što su Vivo Nex i Oppo Find X, koji su još dalje gurnuli granice bezeless dizajna, neće se biti lako istaknuti. To zna i Xiaomi pa ove godine pripremaju pravi bezeless uređaj sa kamerom koja izlazi uz pomoć kliznog mehanizma. Ako ste odmah pomislili na Oppo Find X i njegov motorizirani gornji dio bili bi samo djelomično u pravu. Ovdje se navodno radi o dvodjelnom dizajnu - gornja "ploha" sa zaslonom i donja gdje su ostale komponente, a klizate ga kao stari klasični klizni telefon. Taj detalj još nije potvrđen, možda se doista radi o odvojenom motriziranom dijelu, ali za sada sve upućuje na suprotno. Npr. sjećate se onog video klipa gdje je pokazan klizni mehanizam na Mix 3?

Sva ta priča vodi nas do današnjeg dana kada je Xiaomi objavio prvi teaser za Mix 3 koji potvrđuje najbitniju stvar - doista će imati klizni dizajn!

Xiaomi Mi Mix 3 teaser

Fotogafija koju je objavio Donovon Sung. Xiaomi Mi Mix 3 je vidljiv u ruci osobe na fotografiji

Fotografiju koja pokazuje Mix 3, zajedno sa velikom hrpom prethodnih Mix telefona, objavio je Donovon Sung (Director of Product Management u Xiaomi-u) tako da nema sumnje u autentičnost. Xiaomi Mix 3 je vidljiv u ruci osobe na fotografiji i jasno se vidi da će se kamera nalaziti na skrivenom dijelu u gornjem dijelu uređaja. Znači li to i klizni mehanizam kakvom smo se svi nadali? Vrlo vjerovatno...... DA!

Budući da je Xiaomi već krenuo sa teaserima za očekivati je da službeno predstavljanje nije daleko. Možda bude već krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca. Kada god da bilo jedno je sigurno - čeka nas jedna zanimljiva prezentacija! Samo da Xiaomi opet ne zezne na osnovama.....

Kakva su vaša očekivanja od Xiaomi Mix 3? Javite nam se u komentarima i na forumu?

Izvor

Ova tema je mijenjana prije prije 6 mjeseci 2 times od Josip Zeljko

Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: