Sony Xperia XA3 na fotografijama - Potvrđen dio glasina!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 772
09/02/2019 11:01 am  

Kako je već gotovo sigurno to da će Sony Xperia XZ4 imati jedan od najčudnijih omjera stranica zaslona (uz to što je svojim AnTuTu rezultatom ostavila konkurenciju u prašini) u svijetu pametnih telefona, tako se Sony izgleda okrenuo prema tome trendu i u ostalim segmentima. Xperia XA serija je uvijek označavala telefone namijenjene mid-range tržištu na kojima se, barem do sada, poprilično agresivno štedjelo u izradi, a zahtijevalo se nešto više novca. Sony Xperia XA3 možda promijeni ovu paradigmu barem u pogledu dizajna te donese još jednu karakteristiku premium modela u ovaj segment tržišta.

Sony Xperia XA3 fotografije zaslon - Slika 1

Sony Xperia XA3 fotografije su procurile prostranstvima interneta te su izazvale poprilično podijeljene reakcije. Dio glasina je potvrđen pa će, ako je vjerovati fotografijama, Sony Xperia XA3 imati zaslon s omjerom stranica 21:9 (kojeg će Sony nazvati „CinemaWide Display“ zbog toga što platna u kinima imaju upravo takav omjer stranica) te poprilično zanimljiv dizajn.

Sony Xperia XA3 fotografije zaslon - Slika 2

Ne možemo reći da je dizajn revolucionaran unatoč omjeru stranica zaslona, ali izgleda da se Sony odlučio u potpunosti ukloniti donji okvir telefona ispod zaslona te svu površinu koju bi isti zauzeo ispod zaslona, preseliti iznad. Sony fanovi, a i svi potencijalni korisnici će tako dobiti telefon koji ispod zaslona podsjeća na premium flagship, a iznad zaslona na nešto što smo viđali prije 7-8 godina.

Sony Xperia XA3 fotografije zaslon - Slika 3

Ostatak vidljivih detalja otkriva dvije stražnje kamere iznad kojih se pronašao LED blic te se za jednu od ove dvije kamere spekulira da će nositi senzor od 23MP. Na desnom okviru se nalaze tri tipke te senzor za otisak prsta što signalizira to da Sony ne odustaje od ovakvog dizajna. Moramo priznati da sveukupan dizajn telefona, a pogotovo njegove prednjice, ne ulijeva previše samopouzdanja u lakoću rukovanja ovim visokim telefonom zbog toga što će navigacijske tipke (softverske) te tipkovnica biti pozicionirane jako nisko, a zbog predugog zaslona, neki će se elementi poput statusne trake i obavijesti smjestiti previsoko. S obzirom na to da se smatra da će Sony Xperia XA3 imati 5.9“ zaslon FHD+ rezolucije (1080 x 2560), ne bismo očekivali lako rukovanje (XA3 Ultra će navodno imati 6.5“ zaslon jednake rezolucije pa samo zamislite kako će to izgledati). XA3 će navodno kućiti Qualcomm Snapdragon 660 koji će se brinuti da se sve odvija brzo i glatko.

Što vi mislite o ovakvom dizajnu? Smatrate li da je 21:9 previše? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Prominent Member
Član od: prije 1 godina
Komentari: 536
09/02/2019 3:50 pm  

Ostali proizvodjaci: Ok ponudit cemo vece ekrane i smanjiti bezele

Sony: Ok ponudit cemo vece ekrane al ostavit cemo bezele

Ova tema je mijenjana prije prije 2 mjeseca od G1ML1

OdgovoriCitiraj

Napišite odgovor


 
Share: