Samsung radi na New Infinity zaslonima! Notch i rupice su stvar prošlosti?!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 855
15/03/2019 1:05 pm  

Kada je Samsung već prošle godine predstavio planove za zaslone svojih pametnih telefona, od svih načina na koje su predstavili Infinity Display tehnologiju, jedan je ostao nedorečenim i neobjašnjenim. Pored običnih i manje običnih izreza, Samsung je bio prikazao samo koncept nečega što je nazvao New Infinity Display na čijim slikama je nešto itekako nedostajalo.

New Infinity Display predstavlja moguću budućnost zaslona pametnih telefona u kojima će Samsung smjestiti prednju kameru ispod zaslona, ali da ista bude oku nevidljiva dok nije u upotrebi. New Infinity Display bi omogućio korisnicima da imaju telefone čija je prednjica u potpunosti prekrivena zaslonom, a da isti telefoni nemaju nikakve pokretne dijelove niti dva zaslona (premda nam se ovo rješenje djelomično i dopada).

Samsung New Infinity Display kamera ispod zaslona - Slika 1

Ovakva tehnologija po mišljenju Yang Byung-duka, potpredsjednika R&D odjela za zaslone u Samsungu, neće biti spremna za godinu ili dvije, ali da Samsungova R&D divizija cilja usmjeriti cijelu industriju pametnih telefona u tom smjeru gdje će se kamere moći smjestiti ispod zaslona. Naravno, ovo znači da bi Samsung s uspješnom implementacijom ovakve tehnologije posjedovao prava (ili jedinu mogućnost proizvodnje) na ovakve pametne telefone (ili ostale pametne uređaje koji bi profitirali od skrivenih kamera) te bi ih vjerojatno masno naplaćivao konkurenciji.

Kako bi riješili i problem smještaja zvučnika slušalice, Samsung već radi na rješenju u vidu već viđene tehnologije u kojoj samo staklo iznad zaslona postaje zvučnik te svojom vibracijom prenosi zvuk. Zaista nas čeka zanimljiva budućnost sa savitljivim telefonima, kamerama ispod zaslona i svim novim tehnologijama koje pronalaze svoje mjesto u našim pametnim telefonima. Sviđa li se vama ideja kamera ispod zaslona? U kakvim biste sve uređajima i aparatima mogli zamisliti takvo nešto? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Prominent Member
Član od: prije 1 godina
Komentari: 536
16/03/2019 3:36 pm  

Ovo bi bilo bolje od slider dizajna, manje bi bilo ostecenja, a i telefon bi izgledo kompaktnije i lakse


OdgovoriCitiraj

Napišite odgovor


 
Share: