Samsung je podlegao notchu i to na četiri načina! Infinity U, V, O i New...  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 772
08/11/2018 8:55 am  

Već od samih početaka ovog jako neslavnog trenda smo snimili čak i video o famoznom notchu koji je polarizirao korisnike. Još od Essential Ph-1 i iPhone X-a koji ga je popularizirao, postoje ljudi koji se još ne mogu pomiriti s njim i prvi kriterij pri izboru novog telefona im je da nema notch. Do sada, Samsung je bio redovit izbor takvim ljudima jer u sva tri cjenovna razreda Samsung nije implementirao notch, do sada... Samsung je najavio notch na svojoj novoj Infinity seriji zaslona i to u više implementacija pa je tako pao i posljednji tabor nenazubljenih telefona.

Uz to što su predstavili Samsung One UI te savitljivi zaslon, Samsung je sinoć predstavio i novu seriju Infinity zaslona sa zubom. Cilj Samsunga je smanjiti okvire na telefonima te ih dovesti do istrebljenja uz pomoć novih zaslona. Pri tome će im pomoći i notch i to na tri načina, a četvrti, onaj najzanimljiviji još nisu spremni predstaviti.

Infinity U je vjerojatno i najlakši za objasniti s obzirom na to da se radi o notchu identičnom kao kod Essential Ph-1 u obliku slova U. Ovakav notch je svojim uskim oblikom ima tendenciju najmanjeg smetanja korisnicima upravo zbog svoje veličine, ili nedostatka iste.

Infinity V je koncipiran na isti način kao Infinity U, ali su mu rubovi zaoštreni pa umjesto oku ugodnih kružnih elemenata, Infinity V ima kuteve na donjoj strani. Ovaj nam se čini najčudnijim.

Infinity O je, kao što mu ime sugerira, notch koji se ne dotiče gornjeg ruba telefona pa je tako svojevrsno postao izrez u obliku kruga. Na renderu, Infinity O je prikazan kao izrez sa strane, ali ne vidimo smisao ovakvom dizajnu jer korisnik praktički ne dobiva ništa iznad ovakvog notcha, ali ostaje nam vidjeti kako će Samsung i ovo izvesti. Nešto slično je patentirao i Huawei sa svojim kotačićem.

New Infinity je definitivno najzanimljiviji od svih, no isto tako i najmisteriozniji od svih novih Infinity zaslona. O njemu Samsung nije htio diskutirati, ali se na renderu ne vidi nikakav notch. Pretpostavljamo da će se raditi o telefonu s kliznim mehanizmom kao kod Honor Magic 2 i Xiaomi Mi Mix 3 modela, ili se tu možda radi o prednjoj kameri ispod zaslona.

Sve u svemu, kada je i Samsung pao pod trendovima, teško će biti naći telefon bez notcha u 2019. godini. Ovo je samo pokazalo da je Apple majstor u postavljanju trendova pa koliko oni bili dobri ili loši. Što vi mislite o novoj seriji Infinity zaslona? Koji vam se najviše sviđa? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: