Samsung odgovara na Huawei P30 Pro – Samsungova kamera s 5X optičkim zumom je tu!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 3 godine
Komentari: 971
22/05/2019 11:00 am  

Nakon velikog uspjeha Huaweijeva dva flagship modela, Huawei P30 i Huawei P30 Pro, Samsung je uvidio da se korisnicima itekako sviđaju sposobnosti zumiranja koje imaju dva spomenuta telefona. Koreja nije mirno sjedila dok je Kina odnijela vodstvo, nego je radila na svojoj varijanti takve kamere, a potvrđeno je da je ista spremna te da će se moći naći u jednom od narednih Samsungovih modela. Naravno, ako ste pratili naš portal, znate da trenutno Huaweiju gori pod nogama zbog prekida suradnje s Googleom i ostalim proizvođačima, ali tu smo da se „fokusiramo“ na Samsungovu inovaciju.

Samsung kamera 5X optički zum Galaxy Note 10 - Slika 1

Prije čitanja, koliko je vama zumiranje bitno na kamerama? Koristite li često digitalni („obični“) zum na svojim telefonima te jeste li svjesni da vam je jednako zumirati prije fotografiranja, ili odrezati fotografiju nakon? Ostavite komentar ispod članka!Kako još nije najavljen Samsung Galaxy Note 10, najvjerojatnije je da će se Samsungova kamera s 5X optičkim zumom naći upravo u tom modelu. Ono što je lijepo vidjeti je to da je Samsung uspio smanjiti debljinu cjelokupnog sklopa na 5mm pa senzor ove kamere vjerojatno neće stršiti iz poleđine telefona koliko bi se to očekivalo. Prethodni Samsungovi modeli su imali senzore debljine 6mm. Ono što će vjerojatno Samsung morati učiniti na Note 10 je vertikalno raspoređivanje senzora na poleđini telefona zbog uštede prostora pa očekujte da će Note 10 vjerojatno imati vertikalno postavljene stražnje kamere.

Samsung kamera 5X optički zum Galaxy Note 10 - Slika 2

Samsungov novi senzor će moći koristiti 2X i 5X optički zum te je Samsung ostavio i primjer fotografije na kojemu se vidi koliko to senzor uspješno i čini. Što vi mislite o optičkom zumiranju u kamerama pametnih telefona? Smatrate li da je potrebna neka veća inovacija u ovom području? Javite nam u komentarima ispod članka!

Slični članci:

Izvor


Citiraj
Vuki
 Vuki
(@Vuki)
Član od: prije 5 mjeseci
Komentari: 35
23/05/2019 7:46 am  

Od prošle godine Samsung sve kopira od Huawei i Xiaomi. Čak i njihovu taktiku izbacivanja novih modela na svakih mesec dana. Nzm u ovom trenutku sve nabrojati, ali do sada su iskopirali - reverzibilno punjenje, punch hole, otisak ispod ekrana, eto sad i zum, i još dosta toga. Mada realno, ko god da prvi prezentuje neku dobru ideju, ostali je bez razmišljanja prihvate. Ja, koji lično volim i koristim kineske uređaje, svestan sam da su kinezi najveći plagijati u svetu, u svim oblastima. Ali kada je konkretno duel Huawei - Samsung u pitanju, u poslednjih godinu dana Samsung je taj koji kopira i pokušava da održi korak sa rivalom.


OdgovoriCitiraj
Visitor
 Visitor
(@Visitor)
Član od: prije 2 mjeseca
Komentari: 1
23/05/2019 12:20 pm  

Kažeš od prošle godine Samsung je bla bla...a šta sa svim onim feature do prošle godine,odakle to Huaweiu ??..Huawei bi po toj tvojoj konstataciji trebao biti fotoaparat a ne smartphone... kako vam se da više u tome raspravljati....


OdgovoriCitiraj
Vuki
 Vuki
(@Vuki)
Član od: prije 5 mjeseci
Komentari: 35
24/05/2019 5:08 pm  

Apsolutno nisam mislio samo na kamere, od mate 20 pro do danas Samsung je sve iskopirao. I senzor ispod ekrana, i reverzibilno punjenje i pokušaj exynosa da se spusti na 7nm tehnologiju, i sistem kamera... Bukvalno su sve ukrali. Nije ni Huawei sve to prvi patetntirao, ali jeste prvi primenio. I ne osuđujem Samsung i sada Iphone zbog kopiranja Huawei - a. Svi ti rade. Ali to što je nekada radio Huawei, govori da su Samsung i Iphone bili miljama daleko. A sad ovo govori suprotno - da je Huawei odmakao.


OdgovoriCitiraj

Napišite odgovor


 
Share: