Samsung Galaxy Fold u dijelovima – Koliko nagurane tehnologije!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 841
19/04/2019 11:00 am  

Iako je Samsung požurio i na tržište izbacio Galaxy Fold – savitljivi tablet-telefon te time pretekao Huawei u njihovom pohodu na nešto drukčiju filozofiju (Huawei Mate X), pokazalo se da im to možda i nije bila najpametnija ideja s obzirom na kvarove koje su prijavili recenzenti koji su ovo savitljivo čudo dobili među prvima. Samsung se oglasio na optužbe o nedovršenom hardveru, a netko od korisnika uređaja s defektnim zaslonom se već dohvatio alata i rastavio ga na dijelove. Što sve krije Samsung Galaxy Fold i koje dijelove ima?


Pogledajte još - Tko ima bolju ideju? Samsung Galaxy Fold vs Huawei Mate X!


Kao što je i za očekivati, rastavljen Galaxy Fold podsjeća na dva pametna telefona bez svojih stražnjih poklopaca. Cijela lijeva i desna strana su spojene s dva savitljiva kabela (flex-kabel) koja prolaze kroz mehanizam za rasklapanje koji se nalazi u sredini. Zbog očuvanja unutarnjih komponenti, količina aluminija koju je Samsung koristio je na zavidnom nivou i sigurno će obje polovice biti jako teško slomiti. Sam mehanizam za savijanje se sastoji od više dijelova te je po svemu vidljivom, zaista namijenjen za dugotrajnost (ako to zaslon izdrži).

Samsung Galaxy Fold dijelovi rastavljen - Slika 1

Zanimljivo je vidjeti i dvije baterije različitih veličina u dvjema polovicama Samsung Galaxy Fold-a, no njihovi kapaciteti nisu napisani na modelima koji su poslani recenzentima. Zbog same veličine, reklo bi se da su različitih kapaciteta. S obzirom na to da je ovo jako fleksibilan uređaj, zanimljivo je vidjeti kako malo flex-kabela korišteno pri izradi i spajanju komponenti jer osim navedena dva flex kabela koji prolaze kroz mehanizam, Galaxy Fold ima samo još jedan veći flex kabel (izuzev onih manjih koji spajaju baterije s matičnim pločama).

Sve u svemu, očito je da se mnogo pažnje posvetilo dizajniranju unutrašnjosti Samsung Galaxy Folda i da se u svijetu savitljivih telefona-tableta nalazi sila tehnologije i inženjerskih dosjetki. Nadamo se da će se problemi sa zaslonom riješiti prije nego li i ostatak javnosti uređaje dobije u ruke te da će se dizajn dodatno poboljšati s drugom generacijom ovakvih uređaja. Što vi mislite o savitljivim pametnim telefonima-tabletima? Sviđa li vam se Galaxy Fold? Smatrate li da je ovo još nedovršeno? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: