Samsung dao službenu izjavu - Problem sa Galaxy Fold se istražuje i nema odgode datuma izlaska!  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1255
18/04/2019 7:38 pm  

Prije nekoliko dana veliki broj svjetski poznatih YouTube kanala i tech blogova je objavio prve dojmove o Samsungovom Galaxy Fold uređaju. Malo tko se tome nadao, osim naravno tih youtubera, pogotovo jer nitko do sada nije imao priliku ni dirnuti Galaxy Fold. Svega jedan dan kasnije počeli su se javljati prvi problemi. Nekoliko recenzenata požalilo se da im je savitljivi zaslon jednostavno prestao funkcionirati o čemu smo već detaljno pisali. Među tim pokvarenim primjercima bio je i onaj sa portala The Verge. Oni su od Samsunga tražili službenu izjavu te su svoj testni primjerak vratili na detaljan pregled. Samsung je već danas dao i službenu izjavu vezanu za ovaj problem.

U toj izjavi kompanija je jasno dala do znanja da planiraju detaljno istražiti problem, no za sada naravno nema službenog objašnjenja što ga je moglo uzrokovati. Jedan dio problema, barem kod nekih recenzenata, je bio u tome što su uklonili poseban zaštitni sloj na zaslonu koji se nije smio ukloniti. Taj sloj pomaže zaštiti zaslon od ogrebotina i drugih sličnih problema. The Verge misli da je kod njihovog uređaja problem nastao zbog komadića koji se "uvukao" ispod savitljivog zaslona i koji je eventualno oštetio AMOLED panel. Zanimljivo je da gotovo nigdje nema upozorenja da se taj zaštitni sloj ne smije ukloniti. Naglasak je na "gotovo" jer se npr. kod modela koji su namjenjeni za T-Mobile jasno vidi natpis: "The main screen includes a special protective layer. Peeling of the protective layer or using any adhesives on the main screen, such as screen protectors or stickers, may cause damage".

Ipak, zbog problema koji su imali i neki drugi recenzenti, jasno je da problem nije samo u "foliji" i biti će zanimljivo za vidjeti što je zapravo uzrokovalo problem. Samsung u pravilu nije tajnovit i vjerujemo da će eventualno stići objašnjenje i za ovo. Kompanija se nada da su ovo samo izolirani incidenti te su još jednom jasno dali do znanja da planiraju krenuti sa prodajom kada je originalno i planirano - 26.04.2019.

I mi se nadamo zajedno sa Samsungom jer je ovo bez sumnje najzanimljiviji komad mobilne tehnologije još od prvog iPhonea.

Za kraj, evo i pune Samsungove izjave za medije:

A limited number of early Galaxy Fold samples were provided to media for review. We have received a few reports regarding the main display on the samples provided. We will thoroughly inspect these units in person to determine the cause of the matter.

Separately, a few reviewers reported having removed the top layer of the display causing damage to the screen. The main display on the Galaxy Fold features a top protective layer, which is part of the display structure designed to protect the screen from unintended scratches. Removing the protective layer or adding adhesives to the main display may cause damage. We will ensure this information is clearly delivered to our customers.

Izvor

Ova tema je mijenjana prije prije 1 mjesec 2 times od Josip Zeljko

Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: