„Samo im pošaljite novce“ – Slogan reklama za Apple Pay Cash  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 899
13/07/2018 10:40 am  

Apple Pay Cash smo imali prilike po prvi puta vidjeti još na WWDC 2017 kada je Apple korisnicima svojih uređaja (čitaj iPhone) isporučio alternativu PayPalu. U teoriji, Apple Pay Cash omogućuje korisnicima da preko iMessage servisa pošalju novce drugoj strani koja će te novce primiti na Apple Pay račun. U stvarnosti, kao što reklame pokušavaju i dočarati, isti se servis može koristiti za plaćanje stanarine, računa, karata za koncerte (utakmice i sl.), dostavu brze hrane i slično.

Apple je na YouTubeu objavio četiri kratka videa koji na jednostavan i minimalističan način prikazuju načine na koje se Apple Pay Cash može koristiti. Naravno, Apple koristi malo šarma i humora da privuče korisnike u reklamama, a slogan cijele kampanje promoviranja Apple Pay Casha je „Samo im pošaljite novce“ („Just text them the money“).

Naravno, Apple Pay Cash je dostupan u SAD-u već od iOS 11.2 nadogradnje još u Rujnu (Septembru) prošle godine te je izrađen u suradnji sa Greendot Bank za što veću sigurnost P2P (peer to peer) slanja novca bez ikakvih nameta. Iako to Apple tvrdi, istina je da sitni nameti postoje (koji dugoročno gledano i nisu sitni), kao što je 3% od transakcije ako koristite kreditnu karticu van SAD-a. Naravno, Apple se pokrio pa među jako sitnim slovima ovu i slične takse možete pronaći među detaljima.

Apple Pay Cash ne radi ni sa svim prepaid karticama i ne možete koristiti kreditnu karticu da punite onu deviznu što je velik broj ljudi već pokušao pa je Apple morao i službeno reagirati i obznaniti to malo krupnijim slovima. Također, novac s poklon kartica ne možete prenositi na Apple Pay Cash. Apple Pay Cash se dodaje pomoću aplikacije Wallet u kojoj kroz niz koraka i verifikacija možete uključiti spomenutu opciju (ako ste u SAD-u).

Što vi mislite o ideji Apple Pay Cash-a? Smatrate li ju dovoljno sigurnom i jednostavnom za korištenje? Sviđaju li vam se Appleove reklame? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: