Xiaomi Redmi Note 7 prodan u milijun primjeraka za manje od mjesec dana!  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1206
12/02/2019 12:09 pm  

Već prvi dan kada je predstavljen Redmi Note 7 bilo je jasno da se radi o potencijalno velikom hitu. Na to je računao i šef Redmija, Lu Weibing, koji je odmah najavio da očekuju milijun prodanih primjeraka u prvih mjesec dana. Prva flash prodaja u Kini krenula je 15.01.2019. a Lu Weibing se jučer na društvenim mrežama pohvalio kako je ta brojka već dosegnuta. Treba uzeti u obzir da se ova impresivna cifra odnosi samo na Kinesko tržište, a što će tek biti jednom kada Xiaomi tj. Redmi krene sa prodajom u Indiji možemo samo maštati. Podjetimo, Xiaomi je još od polovine prošle godine vodeća kompanija u Indiji.

Na internetu se mogu pronaći brojne recenzije Redmi Notea 7 i svi su složni u jednome - nudi vrhunski omjer uloženo-dobiveno. Ne znamo koliko su te recenzije relevantne za naše tržište (već ima i nekoliko domaćih recenzija) jer svi testiraju kineske varijante koje se sigurno neće pojaviti kod nas. Primjer nekoliko prethodnih modela pokazao je kako razlike između kineske i globalne varijante mogu biti značajne - kako po pitanju softvera, tako i po pitanju kvalitete kamere. Nažalost vrlo malen broj recenzenata ukazao je na probleme koje Redmi Note 7 ima sa autofokusom prilikom snimanja videa. Autofokus prečesto "pliva" i jasno je da nije brz i precizan kao Dual Pixel autofokus na Redmi Note 6 Pro (ili čak na Redmi Note 5). Primjer možete vidjeti u videu ispod.

Osim toga postoji velika vjerovatnost da je za naše tržište namjenjen Redmi Note 7 Pro koji bi trebao biti predstavljen već ovaj mjesec, a koji dolazi sa još boljim Snapdragon 675 procesorom i 48 MP kamerom sa Sony senzorom. Gotovo je sigurno da će taj model imati puno bolji autofokus, ali i općenito kvalitetnije fotografije.

No čak i kada uzmemo u obzir taj maleni problem nema ni najmanje sumnje da je Redmi Note 7 iznimno impresivan uređaj. Našu recenziju možete očekivati tek kada se pojavi globalna varijanta, a do tada uvijek imate naše prethodne Xiaomi recenzije koje svakako pogledajte / pročitajte ako već niste.

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: