Redmi 6A i s 3GB RAM-a! Još bolji best buy ili besmislena varijanta?!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 855
08/07/2018 9:43 am  

Kako na našim prostorima uređaji poprilično kasne s obzirom na izdavanje i prodaju u ostatku svijeta, tako i Xiaomi telefoni koji su kod nas jako popularni kao alternative skupljim uređajima isto tako kasne. Dok se kod nas tek popularizira Redmi 5 serija i sve njene izvedenice (Note, A varijante itd.), Indijom i Kinom već praši šesta generacija Redmi uređaja. Naime, Redmi 6A je unatoč promjeni na MediaTek čip uspio prenijeti neke prednosti novog Xiaomi dizajna i u najniži cjenovni rang. Do sada, isti se uređaj prodavao samo u varijanti od 2GB RAM-a i 16GB interne (proširive) memorije što je za najniži cjenovni rang sasvim očekivano. Bilo kako bilo, Xiaomi je odlučio i Redmi 6A izbaciti na tržište u nešto jačoj varijanti sa 3GB RAM-a i 32GB interne memorije uz blago povišenu cijenu koja je i dalje niža od najjeftinije varijante Redmi 6 pametnog telefona. Ova cjenovna korekcija je napravljena zbog toga što onda skuplja varijanta Redmi 6A ne bi imala smisla pored osnovne Redmi 6 varijante koja također ima 3GB RAM-a i 32GB interne memorije.

Xiaomi Redmi 6A cijena specifikacije


Ako vas zanima što nude Redmi 6 i Redmi 6A, pročitajte naš članak o tome na - Predstavljeni Xiaomi Redmi 6 i Redmi 6A - Novi Mediatek procesori, bolje kamere i malo drugačiji dizajn!


Redmi 6A u svojoj osnovnoj varijanti košta CNY 599 ($95), dok će u pojačanoj (3/32GB) varijanti koštati CNY 699 ($105) što je i dalje itekako isplativo s obzirom na to što nudi. Usporedbe radi, Redmi 6 u osnovnoj varijanti (3/32GB) košta CNY 799 ($125).

Smatrate li isplativim kupovinu jačih varijanti najslabije serije? Smatrate li da je u svakom slučaju bolje dati $20 više za Redmi 6, nego uzeti snažniju varijantu Redmi 6A? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj
Nermin
(@nermin)
Veliki Član
Član od: prije 1 godina
Komentari: 151
11/07/2018 11:23 pm  

Sve ostaje onda na CPU izvedenicama koja je bolja, tj. koja se manje zagrijava i koja pruza vecu autonomiju.


OdgovoriCitiraj

Napišite odgovor


 
Share: