Raspberry Pi4 ima probleme s napajanjem – Nije svaki USB-C kabel jednak!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 3 godine
Komentari: 986
11/07/2019 11:00 am  

Kako smo nedavno imali priliku konačno upoznati nasljednika popularnog Raspberry Pi3 s „neočekivanim“ nazivom Raspberry Pi4, sada imamo djelomično loše vijesti oko ovog malenog računala. Naime, kako je Rasbperry Pi4 promijenio utor za napajanje s Micro-USBa na USB-C, tako je isplivala i jedan negativna istina o novim utorimanisu svi USB-C kabeli jednaki!


Ovo smo dugo čekali! Predstavljen Raspberry Pi 4!


Za razliku od Micro-USB kabela čije su međusobne razlike uglavnom bile minimalne, USB-C kabeli imaju izražene razlike, a u slučaju Pi4, upravo te razlike vam mogu onemogućiti napajanje. Iako je za ovo djelomično kriv i Raspberry Pi4, neki USB-C kabeli poput onih koje koriste MacBook laptopi jednostavno odbijaju napajati Pi4. Takvi kabeli Raspberry Pi4 prepoznaju kao zvučni adapter pa im ne isporučuju dovoljno napona.

Jedino pravo rješenje za ovakav problem je trenutno korištenje službenog Raspberry Pi4 USB-C kabela, ili korištenje kabela bez e-oznaka. Kabeli označeni na taj način mogu isporučiti veće brzine (poput onih koje ima USB 3.1 standard) ili napajati uređaje s više od 3A, ali upravo ovakvi kabeli nisu iskoristivi s Pi4 računalom.

S obzirom na to da je i svaki dosadašnji Pi imao nekoliko revizija, smatramo da će Raspberry Pi4 A (ili kako se već bude zvao) doživjeti preinake tako da funkcionira sa svim kabelima. Koristite li vi USB-C kabel za napajanje telefona? Jeste li primijetili razlike u korištenju različitih kabela?

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: