Nokia napravila smiješan gaf na svojoj reklami! Što biste išta vidjeli na zaslonu?  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 899
25/05/2019 11:00 am  

Uz sve ozbiljne priče koje se ovih dana vrte oko vlade SAD-a i Huaweija, ovaj gaf, iako jako loš za Nokia brend, nam je došao kao osvježenje od svih tmurnih vijesti. Nokia je promovirajući svoj softver (u biti tvornički Android), napravila poprilično smiješnu pogrešku te nam još nije jasno kako ju nitko nije primijetio prije objave reklame. Radi se o automatskom osvjetljenju, a Instagram objava, na kojoj je Nokia promovirala ovu poprilično neimpresivnu softversku funkciju je prepun smiješnih komentara. O čemu je riječ?

Prije čitanja, zanima nas jeste li jedni od onih koji koriste automatsko osvjetljenje, ili ga sami namještate ovisno o situaciji? Kakva su vaša iskustva? Ostavite komentar ispod članka!


Pročitajte još - Nokia 3.2 sletjela u Indiju – Nepravedna cijena za specifikacije?!


Naime, na slatko režiranoj reklami je vidljiva Nokia pored koje se nalazi jedna stolna lampa. Promovirajući automatsko osvjetljenje na Nokia telefonima, Nokia je napravila jako veliku grešku. Kada se lampa uključi pored telefona, automatsko osvjetljenje spusti razinu osvijetljenosti zaslona na reklami, a u praksi čini suprotno. To bi bilo ekvivalentno tomu da ste izišli vani po suncu, a telefon vam je sam smanjio razinu osvjetljenja tako da ništa ne biste vidjeli. Da stvar bude gora, čim se lampa na reklami isključi telefon automatski poveća razinu osvjetljenja te kroz taj ciklus prođe čak dva puta.

Nokia Instagram greška na reklami - Gif

Nevjerojatno nam je da nitko u Nokia marketing odjelu nije shvatio ovoliku pogrešku na reklami, a sama reklama u obliku objave je i dalje na službenom Instagram profilu. Što vi mislite o ovakvoj pogreški? Na kojoj razini osvjetljenja obično držite vaš telefon i kako se dobro nosi s ekstremnim uvjetima (na jakom suncu)? Ostavite komentar ispod članka!


Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: