Nintendo predstavio Switch Lite – za one plićih džepova u pokretu!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 3 godine
Komentari: 986
10/07/2019 4:05 pm  

Da je nam netko rekao da će od svih novijih konzola Nintendo ponovno izići kao pobjednik i da će „ludi eksperiment“ pod nazivom Nintendo Switch biti jedna od najprodavanijih konzola prije koju godinu, nazvali bi ga ludim. Ipak, Nintendo unatoč nekim radikalno staromodnim vođenjima poslovanja ipak zna što igrači žele i dobro poznaje tržište. Nakon što je Switch razgrabljen sa svih polica, Nintendo je (po običaju) predstavio jeftiniju varijantu konzole koja donosi nekoliko značajnih promjena.


Smrtonosna tolerancija - Kako su pametni telefoni uništili vrstu umjetnosti...


Nintendo Switch Lite je konzola za one koji žele igrati samo u pokretu. Da, Lite varijanta popularnog Switcha uopće ne podržava spajanje na TV te, ako pitate nas, više i ne zaslužuje onda ime Switch, ako se ne možete „Switchati“ na TV. Nintendo Switch Lite ima manji, 5.5“ zaslon umjesto onoga 6.2“ zaslona kojeg je imao punokrvni Switch, ali je 720p rezolucija i dalje tu. Da dodatno uštede u proizvodnji i zadrže nisku cijenu, Nintendo je uklonio Joycone, odnosno njihovu mogućnost da ih odvojite od konzole. Kako su Joyconi sada ugrađeni u konzolu, igre koje zahtijevaju njihovo odvajanje neće raditi na Switch Liteu, a i opcija „3D vibracije“ je tako morala ići u ovoj varijanti. IR senzori iz desnog Joycona su se također pozdravili s korisnicima, no moramo priznati da je prodaju Switcha više nosila hrpa „pravih konzolaških naslova“, nego igre koje su zahtijevale da mašete po dnevnoj i da vam se susjedi smiju (ili zovu policiju).

Sve ove uklonjene funkcije su rezultirale time da Nintendo Switch Lite cijena iznosi 200$ što je poprilično nisko za jednu još aktualnu konzolu, ali moramo pokuditi Nintendo što nije iskoristio ovu priliku da nadogradi barem jedan od dva ključna problema Nintendo Switcha (vjerojatno to nisu učinili da sami sebi ne budu konkurencija). Riječ je o bateriji koja, ovisno o igri, ima poprilično lošu autonomiju, a kako je Switch Lite samo prijenosna konzola, bila je to idealna prilika za pojačati autonomiju na jeftin način. Druga bitna boljka Switcha je interna memorija koja iznosi samo 32GB pa za igranje u pokretu, morat ćete nositi i sve igre uz sebe, umjesto da ih samo sve instalirate na konzolu.

Nintendo Switch Lite dolazi u tri boje i to u sivoj, tirkiznoj i žutoj, a na tržište stiže 20.9.2019. Znači li ovo da nasljednik nije ni na vidiku? Drži li se Nintendo Switcha kao svoje jedine konzole i kroz cijelu narednu godinu?


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: