Iznenađujuće! Samsung, a ne iPhone, je omiljeni brend kojega kinezi vole kopirati!  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od:prije 3 years 
Komentari: 670
22/01/2018 7:08 pm  

Pročitali ste naslov i vjerovatno ste jednako iznenađeni kao i mi. Ako doslovno bilo koga pitate koji uređaj je najpopularniji kada su u pitanju kineske kopije odgovor bi gotovo jednoglasno bio iPhone. I izgleda da bi bili u krivu. Pod ovim se ne misli na uređaje koji posuđuju dizajnerske elemente i slične stvari (kao npr. ovi popularni kinezi kao Leagoo, UHANS, Oukitel itd.) nego na brendove koji doslovno - od hardvera, preko izgleda softvera pa sve do imena kopiraju popularne uređaje. Samsung je najkopiraniji, a to tvrdi ekipa iza popularnog Antutu benchmarka koja je svoje tvrdnje potkrijepila i konkretnim brojkama.

Kopiranti vole Samsung

Prema podacima kojima raspolaže Antutu čak 36.23% kopija nosile su Samsungovo ime. Najviše tih kopija trudilo se biti Samsung Galaxy S7 Edge (oko 9%). Na listi top 10 kopija našao se i Samsung Galaxy S8+ koji zauzima 1.04% ukupnog udjela (brojeći sve kopije). Samo jedan iPhoneje na listi top 10, a to je iPhone 7 Plus koji čini 2.67% svih kopija. Zanimljivo je da sveukupno gledajući Apple iPhone nije ni blizu Samsunga - ima tek 7.72% od ukupnog broja svih kopija. Je li to laskavo ili ne ostaviti ćemo vama da prosudite. U TOP 5 kopiranih brendova nalaze se još Xiaomi, Oppo i OnePlus, a "Ostali" čine ukupno 40%.

Najpopularnije kopije mobitela

Od ostalih zanimljivih podataka ekipa iz Antutu izdvojila je da 60% njih koristi četverojezgrene procesore, a oko 30% osmojezgrene procesore. Što se zaslona tiče najpopularnije rezolucije su 720p i 1080p.

Zašto kopiranti toliko preferiraju Samsung pored svih ostalih brendova teško je znati. Možda zbog općenitog Samsungovog opsega, možda zbog velikog broja uređaja, možda jer 10 godina kopiraju isti dizajn od Apple-a pa im jednostavno dosadilo... Poanta je ako ste u potrazi za što jeftinijim Samsung telefonom imate najveće šanse da naletite na kopiju. I upamtite kada kupujete pametni telefon (ili bilo što drugo): Ako je cijena predobra da bi bila istinita, najbolje da gledate negdje drugo.

Što vi mislite o ovome? Diskutirajte o ovoj temi i mnogim drugim tech temama na našem novom forumu. Klikom ovdje posjetite forum, a registrirajte se klikom ovdje! Forum je uvezan sa komentarima.

Izvor


OdgovoriCitiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Zlatni Član
Član od:prije 5 months 
Komentari: 330
22/01/2018 7:47 pm  

Koje su kopije Oppa i 1+?


OdgovoriCitiraj
Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od:prije 3 years 
Komentari: 670
22/01/2018 8:11 pm  
Objavio/la: G1ML1

Koje su kopije Oppa i 1+?

Kako misliš? Gdje su na tablici ili ih ti nisi viđao?

Većina tih telefona prodaje se na kineskom tržištu, ako misliš na ovo drugo. Kina je jedan potpuno drugačiji svijet od našega. 🙂


OdgovoriCitiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Zlatni Član
Član od:prije 5 months 
Komentari: 330
22/01/2018 10:22 pm  

Krivo sam skonto mislio sam da postoje kopije Oppa i 1+


OdgovoriCitiraj
Share: