Instagram i AI se počinju boriti protiv nasilja – osudite nasilnike među vama!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 3 godine
Komentari: 993
09/07/2019 3:00 pm  

Činjenica je da i online društvene mreže, poput i stvarnih „igrališta“, imaju šarolik izbor korisnika od kojih određeni svjesno ili nesvjesno čine nasilje nad drugima. Kako je Instagram kroz vrijeme evoluirao u jednu od najvećih društvenih mreža koja je posebno popularna među mlađim naraštajima, tako je potrebno takve korisnike zaštiti od nasilja. S tim se slaže i razvojni tim iza Instagrama pa se tako uvode metode za sprječavanje nasilja na Instagramu u vidu skrivanja uvrjedljivih komentara.

Prva opcija igra na nabijanje krivnje nasilnicima

Još zanimljivija je činjenica da Instagram koristi i vrstu umjetne inteligencije koja će pomoći korisnicima da se međusobno zaštite. Opcija koja stiže u Instagram će svakom korisniku ponuditi opciju da prepozna i prijavi komentare koji potiču nasilje ili su sami po sebi oblik nasilja, a zatim će osoba koja je prijavljena prije objavljivanja novih komentara biti upozorena na svoje postupke. Iako se na ovaj način efektivno ne zaustavlja nitko, nasilnicima se barem daje na znanje da ne postupaju kako bi trebali.

Restrict opcija će pomoći na radikalniji način

Drugi način zaustavljanja nasilničkih komentara koje Instagram uvodi se naziva „Restrict“ (ograničavanje). Kada korisnički komentar dobije dovoljno negativnih prijava, taj korisnik će i dalje vidjeti svoje komentare, samo njegove komentare neće vidjeti drugi korisnici pa tako određeni nasilnici neće ni znati da su im komentari izbrisani (metoda se zove shadowbanning). Ova prva opcija već stiže na platformu, a opcija „Restrict“ će stići kada ju interni tim dovoljno iskuša.

Što mislite o nasilju na Instagramu? Smatrate li da je ovo dobar potez od strane Instagrama?

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: