Huawei našao novu alternativu – Sailfish OS na Huawei uređajima?!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 3 godine
Komentari: 986
15/06/2019 10:22 am  

Rezultat zabrane suradnje s američkim tvrtkama je nevjerojatno naškodio Huaweijevim planovima za budućnost i natjerao ih na istraživanje svih mogućih alternativa za softver njihovih pametnih telefona. Nakon njihovog HongMeng OS-a (Ark OS-a) te trgovine Aptoide kao alternative za Google Play Trgovinu, stižu vijesti o još jednoj mogućoj alternativi – Sailfish OS-u!

Prije čitanja, jeste li ikada čuli za Sailfish OS? Što mislite da će Huawei izabrati? Ostavite komentar ispod članka!Nekoliko je već glasina kružilo oko Huaweijeve namjere da iskoristi jednu od varijanti Sailfish OS-a pod nazivom Aurora OS, a nove informacije govore da je Huaweijev CEO, Guo Ping, već razgovarao o mogućnosti korištenja Sailfish OS-a s Konstantinom Noskovom. Gospodin Noskov je ministar digitalnog razvoja, komunikacija i masovnih medija u Rusiji, a navodno je Huawei već počeo i s testiranjem Sailfish OS-a na nekim od svojih uređaja. Sailfish OS nudi znatno bolju privatnost korisnicima, a može koristiti i sve Android aplikacije što mu je prednost.

Huawei Sailfish OS zabrana SAD - Slika 1

Službeno, ništa se od ovoga nije dogodilo, ali s obzirom na to da Huaweiju ponestaje vremena i očito ideja, ne bi lako isključili mogućnost da Huawei telefoni u budućnosti zavrte i ovaj sustav, barem dok HongMeng OS ne bude u potpunosti spreman! Što vi mislite o ovakvoj opciji? Smatrate li da će Huawei uspjeti s kojim god OS-om? Ostavite komentare ispod članka!

Slični članci:

Izvor


Citiraj
Adi
 Adi
(@adi)
Rastući Član
Član od: prije 3 mjeseca
Komentari: 28
15/06/2019 12:16 pm  

Ako ovako nastave stvarno ce propasti, ili ostati ograniceni na kinesko trziste, ako nenudis servise koje trazi ostatk svijeta ti si mrtav, ili prodajes samo u svojoj mahali, nema te na mapi


OdgovoriCitiraj
Jakov994
 Jakov994
(@Jakov994)
Član od: prije 1 mjesec
Komentari: 1
16/06/2019 12:09 pm  

Adi, pa Kina je sebi sama kriva jer je i prije cijelog ovog problema ona blokirala niz američkih programa poput Fejsa, Whatsappa, Gmaila, Hotmaila... Sve u svemu, oni ne mogu vratiti ono staro jer praktički 75% programa na našim smartphoneima je američka proizvodnja i američki serveri. Tu spasa nema i zato, pozdrav Huawei. Možda, ako bi pogodovala Americi, pa nekako prodavala svoje proizvode, Kina bi spasila svoj obraz. Ali ona se pravi važna, misli da odjednom može dostići toliko stabilni Android i izmišlja svoj OS (u redu, samo dajte, ali niti iOS ne vodi u bitkama sa Androidom). A ovo surađivanje sa Aptoide bankom je samo privremeno jer za Aptoide instalaviju ti trebaš ispunjavati sto i jedan njihov zahtjev pa ti nabacuju reklame, a na kraju, pola aplikacija niti nema kao Google Play. Meni je iskreno žao sada što sam uzeo P30 Pro, ali na svu sreću, uzeo sam ga prije svih ovih problema pa će nastradati samo Android.

Ali opet, bratov Xiaomi i prijateljev Samsung će prolaziti tri puta bolje. A sve zato što se jedan vlasnik Huaweija inati Google servisu o kojemu doslovno danas ovisi svaki ne samo smartphone, nego i tablet i PC.

GLUPI INAT JEDNOGA KINEZA UNIŠTAVA EUROPU I KORISNIKE U NJOJ


OdgovoriCitiraj
Adi
 Adi
(@adi)
Rastući Član
Član od: prije 3 mjeseca
Komentari: 28
16/06/2019 9:35 pm  

Sve ja to znam, jedino je Trump imao muda da kaze dosta vise blokadama, bojkotima, i kopiranju.i ja imam p30 pro i ne smeta mi ovo jer nista realno necu izgubiti, a ima i s10+ pa me bas briga, ali necu ga prodavati radi glupog android updatea koji realno nece donijeti nista bez cega ne mogu, i tacno je da radi inata mi najebasmo, ali kinezi su bezobrazni, raspitaj se naprimjer za cijenu evropskog auta u kini, skuplji je vise nego 2x nego u evropi, idu sistemom mi hocemo svima da uvalimo svoje, a tudje moze, ali sa 200% provizije, i sl.
Bez google servisa su mrtvi u pola svijeta, nema im spasa, kao sto ti rece kupili smo ranije pa nas boli patka, ali niko ne treba kupovati nista njihovo dok se ovo ne rijesi na bilo koji nacin, imas xioami odlican, povoljan


OdgovoriCitiraj

Napišite odgovor


 
Share: