Huawei predstavio MediaPad T5 (M5) u Indiji – Android Oreo i stari čip za ovu cijenu?!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 3 godine
Komentari: 986
11/07/2019 12:00 pm  

Huawei je nedavno predstavio novi tablet s poprilično neimpresivnim specifikacijama, a isti je sada s blago promijenjenim imenom stigao u Indiju gdje je isplativost gotovo jedini kriterij kojeg korisnici gledaju pri kupovini. Huawei MediaPad T5 nudi poprilično nezanimljivu kombinaciju specifikacija, a s obzirom na cijenu koju Huawei traži (i to u Indiji), sama ponuda se ne čini najisplativijom, no to ćemo prepustiti Vama da ocijenite.

Huawei MediaPad T5 stiže s 10.1“ LCD zaslonom rezolucije 1920x1200 oko kojeg se nalaze čak dva stereo zvučnika, no nisu okrenuti prema korisniku (nalaze se na okvirima). U pogledu kamera, na stražnjoj strani MediaPad T5 tableta se nalazi 5MP kamera, a s prednje strane 2MP kamera što i dalje ne pozdravljamo jer smatramo da bi tableti trebali imati bolje prednje kamere (radi video poziva). Žilu kucavicu ovog tableta čini čak dvije godine star (točnije je i stariji jer se radi o preinaci još starijeg čipa) HiSilicon Kirin 659 kojeg smo zadnji puta imali priliku pokuditi u našoj Huawei P20 Lite recenziji.

Uz stariji čip će se naći 2GB ili 3GB RAM-a te samo 16GB ili 32GB interne memorije. Za autonomiju će se pobrinuti 5,100mAh baterija koju ćete puniti preko zastarjelog MicroUSB utora. Zbog starijeg čipa, Huawei MediaPad T5 vrti Android Oreo preko kojeg je Huawei nabacio svoj EMUI 8 skin što je itekako porazno. Težina tableta iznosi 480g, a u Indiji će korisnici za slabiju varijantu (2GB/16GB) platiti 195 Eura, a za skuplju varijantu (3GB/32GB) će morati izdvojiti 220 Eura. Iako cijene nisu prevelike, smatramo da se u ovaj cjenovni rang moglo ugurati i više. Što vi mislite o MediaPad T5? Smatrate li da je primamljiv unatoč starijim komponentama?

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: