Huawei Mate 30 Pro stiže sa 90 Hz zaslonom? Procurili i novi renderi....  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1315
16/06/2019 1:15 pm  

Ljetna je pauza i svi veliki proizvođači su već predstavili svoje flaghship modele za prvi dio godine. Na pauzi jedino nisu leakeri koji neumorno izbacuju informacije o nadolazećim top modelima, a jedan od njih je i Huawei Mate 30 Pro. Sudeći prema kineskom blogu ITHome Mate 30 Pro će imati istu stvar kao i novi OnePlus 7 Pro - 90 Hz zaslon! Iz prethodnih glasina znamo da se radi o AMOLED zaslonu dijagonale 6.71".

Ako je ovo istina ne možemo opisati koliko nam je drago što zasloni sa velikom brzinom osvježavanja napokon dolaze u mainstream. Još da dođu 120 Hz zasloni i veselju ne bi bilo kraja. OK, osim za bateriju koja će gotovo sigurno patiti zbog toga ali uvijek se možemo nadati i nekom napretku po tom pitanju. Za sada će biti dovoljni i trikovi kao varijabilni refresh rate (60 Hz u mirovanju, 90 ili 120 Hz kada se zaslon koristi).

I dok vijest od 90 Hz zaslonu djeluje koliko-toliko uvjerljivo, ova druga baš nije. Naime u određenim kineskim medijima također su se pojavili neslužbeni renderi Matea 30 Pro. Problem je što renderi dolaze od izvora koji je nemoguće provjeriti ali, ako su istiniti, onda će biti nekoliko zanimljivih novosti i nedostataka.

Npr. na stražnjoj strani sada će biti četiri kamere kao na Huawei P30 Pro, ali će biti smještene na sredini uređaja (kao na Mate 20 Pro). Na prednjoj strani više nema velikog zuba nego je tu rupica u obliku pilule u kojoj su smještene dvije kamere. Rupica je na lijevoj strani, vjerojatno jer nisu htjeli da izgleda isto kao Galaxy S10+. Ovo vjerovatno znači još jednu stvar, a to je da neće biti naprednog skeniranja lica. Huawei je valjda shvatio da nema potrebe za dvije napredne metode zaključavanja uređaja.

Huawei Mate 30 Pro navodno će biti dostupan u crnoj, plavoj i crvenoj boji. Na ovim neslužbenim renderima to ne izgleda previše uvjerljivo ali vidjeti ćemo kako će izgledati jednom kada se pojave konkretniji renderi. Do tada sve ovo smatrajte samo zanimljivom glasinom.

Očekuje se da će Mate 30 Pro biti predstavljen u istom periodu kada i prethodnici tj. nekada tijekom 10. mjeseca. Također se nagađa da će ovaj model doći sa Androidom, a ne sa HongMeng OS-om jer je Huawei davno dobio licence za Mate 30 Pro.

Malo je reći da imamo velika očekivanja jer nam je Huawei Mate 10 Pro još uvijek jedan od najdražih telefona što smo testirali, a njegovog nasljednika, Huawei Mate 20 Pro, proglasili smo najboljim pametnim telefonom u 2018.

Izvor, Izvor 2


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: