„Ogromno iznenađenje“ Huaweija – Huawei Mate 20 X kao čudna mješavina dvaju modela...  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 772
17/10/2018 8:22 am  

Da nakon odličnih Huawei Mate 20 i Mate 20 Pro telefona Huawei ne ostane dužan svojim korisnicima, odlučili su iznenaditi svoju publiku te najaviti Huawei Mate 20 RS Porsche Design kojega su neki svakako i očekivali te Huawei Mate 20 X kojega gotovo nitko nije. Huawei Mate 20 X služi kao neka nevidljiva veza između svih navedenih modela, a što je posudio od kojeg i za koga je uopće ovaj model, saznat ćemo u nastavku.

Huawei Mate 20 X je novi premium „phablet“ koji u punom značenju te riječi svoju priču počinje sa 7.2“ zaslonom! Zaslon je uz svoju veličinu, tipom i rezolucijom poprilično čudan pa se tu radi o FHD+ rezoluciji kao i kod Mate 20 modela, ali je ovog puta zaslon OLED tipa kao kod Mate 20 Pro. Ako se brinete da je rezolucija premala za ovoliku dijagonalu, i dalje se radi o 346 PPI što za vas Apple fanove i dalje predstavlja „retina“ zaslon, Na vrhu tako ogromnog zaslona se smjestio notch, ali ovog puta u stilu kapljice što itekako pozdravljamo, no ne očekujte ovdje napredne tehnologije za skeniranje lica.

Huawei Mate 20 X cijena specifikacije predstavljanje - Slika 1

U pogledu dizajna, Mate 20 X ponovno podsjeća na već predstavljene Mate telefone. Najbolje ga je opisati kao ogromnog Mate 20 pametnog telefona s nekoliko trikova u rukavu. Staklo se nalazi s obje strane, no telefon ima nešto „slabiji“ certifikat za otpornost na vodu i prašinu u vidu IP53 certifikata. Nema senzor za otisak prsta u zaslonu, nego se isti smjestio straga ispod kamera. Kamere su identične onima kod Mate 20 Pro te kao i kod Pro modela, Mate 20 X ima stereo zvučnike. Tih nekoliko vlastitih trikova uključuje ogromnu dijagonalu, itekako impresivnu bateriju te podršku za M pen stylus.

Po iznutricama Mate 20 X prati prethodno nabrojane telefone. Kirin 980 koji je hlađen „supercool“ tehnologijom koja uključuje bakrene cijevi s tekućinom će se pobrinuti da se na Mate 20 X telefonu igrate do mile volje jer su upravo igre ono na što se fokusira Mate 20 X.  Uz velik zaslon, snažan čip s GPU Turbo 2.0 tehnologijom, ogromnom baterijom i stereo zvučnicima, Mate 20 X je pravi „mali“ gamerski stroj.

Huawei Mate 20 X cijena specifikacije predstavljanje - Slika 2

Što se tiče kamera, Mate 20 X, kao i Mate 20 Pro, ima glavnu 40MP kameru, 20MP kameru sa širokokutnom lečom (ultra-wide) te 8MP optički stabiliziranu kameru s telefoto lećom (za zumiranje). Fizički raspored kamera na telefonu je također posuđen od svoje braće. Što se tiče prednje kamere, kako se radi o znatno užem notchu, tu je jedna 24MP kamera o kojoj za sada nemamo više informacija, ali sumnjamo da skriva nekakve napredne tehnologije u sebi.

Huawei Mate 20 X cijena specifikacije predstavljanje - Slika 3

Kao i kod Mate 20 modela, Mate 20 X ima 3,5mm ulaz za slušalice što je pogotovo bitno za gamere kojima je ovaj telefon namijenjen. Stereo zvučnici se nalaze u gornjem i donjem okviru zaslona što svakako pozdravljamo. Huawei Mate 20 X nije ostao ni bez hibridnog slota koji implementira novu NanoSD karticu koju će kao novi standard, Huawei zbilja pokušati progurati na tržište.

Huawei Mate 20 X cijena specifikacije predstavljanje - Slika 4

Da ovako velik telefon sa svim naprednim funkcijama i snažnim hardverom ostane uključen cijeli dan (a možda i dva), pobrinut će se poprilično masivna 5000mAh baterija koja nažalost neće koristiti 40W brzo punjenje kao i kod Pro modela, no i 22.5W će ju napuniti poprilično brzo. Da ne zaboravimo spomenuti M Pen stylus, ne ovo nije Huaweijev direktni odgovor na Galaxy Note 9. Huawei Mate 20 X neće imati posebno mjesto za M Pen stylus te će se olovčica prodavati zasebno što i nije idealna stvar. Upravo zbog M Pena, Huawei Mate 20 X ima zaslon koji je osjetljiv na 4096 razina pritiska te softver koji je već pripremljen na različito snažne dodire olovkom.

Huawei Mate 20 X cijena specifikacije predstavljanje - Slika 5

Da potvrdimo činjenicu da ovaj telefon nije konkurent novom Galaxyu, tu je i Huawei Mate 20 X cijena. Ovog poprilično velikog macana ćete si moći priuštiti za 899 Eur pa moramo priznati da je cijena poprilično impresivna s obzirom na sve što Mate 20 X nudi. Što vi mislite o ovoj varijanti novog Mate? Smatrate li da će ikoga na zapadu uopće zanimati telefon ovolike dijagonale? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: