Huawei je počeo prikazivati reklame na zaključanom zaslonu!?  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1312
14/06/2019 11:23 am  

 

Kako bi se vi osjećali da masno platite neki pametni telefon (npr. Huawei P30 Pro) i onda vas taj isti telefon krene "maltretirati" reklamama na zaključanom zaslonu. Upravo to se dogodilo vlasnicima određenih Huawei telefona koji su se na društvenim mrežama požalili kako vide reklame za booking.com na zaključanom zaslonu. Reklame se pojavljuju ako koristite automatski "magazine cover" (kod nas često prevedno kao "pozadina časopisa") kojemu je originalna funkcija da prikazuje atraktivne pozadinske slike koje se periodično preuzmu s interneta.

Kako je do ovoga uopće došlo? Ako ste vlasnik Huawei telefona onda ste sigurno primjetili da je booking.com predinstaliran na svim Huawei telefonima, što je OK jer se njihova aplikacija može izbrisati. Ova suradnja sada je očito otišla još dalje pa je booking.com nekako integriran u "magazine" pozadine. Moramo priznati da je ovo zanimljiv način prikazivanja reklama jer svejedno dobijete atraktivnu pozadinu samo sa "booking.com" tekstom preko nje. Problem je naravno što kupci Huawei telefona nisu ovo očekivali, pogotovo oni koji su kupili skuplje modele. Treba ipak biti pošten i reći kako je Huawei u uvjetima korištenja naglasio da "magazine" pozadine u budućnosti mogu sadržavati promotivne materijale.

Reklama se možete riješiti tako što isključite "magazine" pozadine ali onda ostajete bez te mogućnosti. Nažalost nemamo pri ruci Huawei telefon koji je "pogođen" s ovim problemom pa da vidimo može li se riješiti običnim brisanjem aplikacije.

Pojavljivanje reklama na zaključanom zaslonu nije ograničeno samo na Kinu, kako je to do sada bio slučaj, nego izgleda da se pojavljuje diljem svijeta. Južna Afrika, Njemačka, Norveška i VB su neke od mnogih zemalja gdje su korisnici primjetili reklame.

Što vi mislite o ovome? Javite nam se u komentarima i na forumu.

Izvor


Citiraj
Adi
 Adi
(@Adi)
Član od: prije 3 mjeseca
Komentari: 63
14/06/2019 12:03 pm  

Razbio bih smece od beton, ionako ubise sa reklamama


OdgovoriCitiraj

Napišite odgovor


 
Share: