Huawei našao alternativu za Google Play Trgovinu? – Apptoide i Huawei!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 899
23/05/2019 11:00 am  

Gotovo je nemoguće da ovih dana niste čuli o svemu što se dogodilo između Huaweija i svih američkih tvrtki. Prvo je krenulo s prekidom partnerstva Googlea i Huaweija, a potom su uslijedili Intel, Qualcomm, Broadcom i drugi. Naš Josip je snimio video u kojemu je odgovorio na sva važna pitanja koja si vjerojatno sada postavljaju vlasnici Huawei telefona, ali i oni koji su to mislili postati. U međuvremenu, Huawei si je navodno našao rješenje barem za gubljenje Google Play Trgovine, a vjerojatno će to biti, nekima poznata, Apptoide trgovina.

Prije čitanja, što mislite o svemu što se dogodilo s Huaweijem? Ostajete li vjerni brendu čak ako dođe i do radikalnih promjena? Ostavite komentar ispod članka!

Iako je SAD odgodio zabranu partnerstva Huaweija sa spomenutim američkim tvrtkama na 90 dana, sama odgoda ne znači ništa jer Huawei ne smije na tržište izbaciti niti jedan novi telefon s Googleovim servisima (Gmail, YouTube, Google Play Trgovina...). Zbog ovoga, Huawei je već navodno u pregovorima s vlasnicima Apptoide trgovine koji su nedavno dobili i sudski spor s Alphabetom (čitaj Googleom). Iako Huawei već ima svoju „App Gallery“ trgovinu, očito im treba još partnera u ovoj sferi. Problem je što Huawei neće imati pravo na preuzimanje aplikacija koje su razvile američke tvrtke, a tu su i Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, Twitter...

Huawei Apptoide zamjena za Google Play Trgovinu - Slika 1

Portugalski Apptoide je tako postao konkurent za zamjenu Google Play Trgovine na novim Huawei telefonima, ali ono što je problem je to da se na njemu nalazi i ogroman broj piratskih aplikacija (onih koje su besplatne tu, a inače se svugdje drugo plaćaju) te neprovjerenih datoteka koje mogu ugroziti sigurnost telefona.

Huawei Apptoide zamjena za Google Play Trgovinu - Slika 2

Kako će ovo sve djelovati na razvoj situacije s Huaweijem i s obzirom na to da im je i ARM ukinuo partnerstvo (ovo je možda najvažnija zabrana partnerstva), teško je jasno vidjeti sada. Što vi mislite, ima li Huawei i dalje šanse? Ostavite komentar ispod članka!

Slični članci:

Izvor


Citiraj
Matisa492
 Matisa492
(@Matisa492)
Član od: prije 3 tjedna
Komentari: 1
25/05/2019 11:22 am  

Iskreno nije losa ideja...


OdgovoriCitiraj
Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 899
25/05/2019 11:23 am  

Srede pirateriju i zbilja nije loša ideja, samo i dalje neće moći instalirati popularne aplikacije na zapadu :S


OdgovoriCitiraj

Napišite odgovor


 
Share: