iFixit je rastavio i Google Pixel 3 XL! Samsungov zaslon i manjak vijaka...  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 772
17/10/2018 10:05 am  

Još otkada je Google i službeno predstavio nove Pixel telefone, i dalje smo u stanju blagog razočarenja s obzirom na to da su se sve priče prije predstavljanja o ogromnom notchu i obistinile. Da se osvete tako naizgled ružnom, ali jako snažnom telefonu (Pixel 3 XL varijanta), ekipa iz iFixita ga je rastavila do najsitnijih dijelova te ocijenila koliko je teško (i skupo) popraviti Google Pixel 3 XL.

Prvo što je otvaranje telefona otkrilo je to da se Google ove godine odlučio za Samsungov zaslon. Ovakva odluka Googlea ne čudi s obzirom na to da se dobro opekao LG-evim POLED zaslonima (badumtss zbog burn-ina) kod prošlogodišnjeg XL modela. Upravo je ova činjenica, povezana s tim da je Pixel 3 XL dobio najveću ocjenu DisplayMatea, potvrdila to da Samsung trenutno izrađuje najkvalitetnije zaslone na pametnim telefonima. iPhone Xs, Xs Max, Galaxy S9 i Note 9 te Pixel 3 XL zaslone je sve izradio Samsung, a upravo ti zasloni su dobili najviše ocjene.

Google Pixel 3 XL rastavljanje popravak - Slika 1

Što se tiče ocjene za popravljivost ovog novog Googleovog telefona, Google Pixel 3 XL je dobio 4/10 što i nije baš pohvalno. Ono što je pozitivno kod rastavljanja novog snažnijeg Pixela je to da telefon ima samo jednu vrstu vijaka (šarafa) i to Torx T3 tipa te da se ispod baterije nalazi zamjenjiva ljepljiva traka. Ono zbog čega je Pixel 3 XL dobio nižu ocjenu je i to da zbog otpornosti na vodu i prašinu, prilikom otvaranja telefona, kao što je i očekivano, Pixel 3 XL gubi to svojstvo. Također, da se promijeni samo zaslon telefona, potrebno je u potpunosti rastaviti telefon što nikako ne ide u korist onima kojima telefoni znaju ispasti tu i tamo. Ono što je iFixit kritizirao je i to da se u novom Pixelu gotovo sve veže ljepilom umjesto vijcima što definitivno može prouzročiti glavobolje svima onima koji će ove uređaje i popravljati.

Google Pixel 3 XL rastavljanje popravak - Slika 2

Bilo kako bilo, vidljivi su rezovi pri proizvodnji novog Pixel 3 XL modela koji će otežati popravljanje telefona, no očito je Google morao uštedjeti ove godine s obzirom na to da su odabrali Samsunga kao partnera za svoje zaslone. Iako Google Pixel 3 XL osim mnogo ljepila i premalo vijaka i nema neka veća iznenađenja u svojoj unutrašnjosti, nama geekovima je uvijek zanimljivo baciti oko na unutrašnjost komada tehnologije.

Google Pixel 3 XL rastavljanje popravak - Slika 3

Što vi mislite o tome da je Google odabrao Samsungov zaslon? Smatrate li da je nedostatak vijaka i mnogo ljepila unutar pametnog telefona dobra ili loša stvar? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: