Samsung Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8 usporedba - Gdje su razlike? (Infografika)  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1315
09/08/2018 9:55 pm  

Samsung Galaxy Note 9 je napokon tu. Na prvi pogled djeluje jako sličan prethodniku, što i nije daleko od istine, ali i dalje ima nekih značajnih razlika. Priča je slična kao kada je stigao Galaxy S9 - Samsung je poslušao kritike upućene na Galaxy S8 i popravio stvari u sljedećoj generaciji. Ako ste čitali našu Samsung Galaxy Note 8 Recenziju onda sigurno znate da nije bilo puno stvari na koje se moglo prigovoriti - najveći objektivni nedostatci bili su prosječna baterija, neobično smješten skener otiska prsta i premalene razlike u odnosu na Galaxy S8 Plus.

Ove godine S-Pen je dobio novu funkcionalnost gdje tipka može poslužiti kao "upravljač" u bilo kojoj aplikaciji (npr. kao okidač u kameri) tako da mu je korisnost znatno porasla. S time su porasle i razlike između Galaxy S9 i Galaxy Note 9 jer jedan od glavnih razloga zašto ćete kupiti Note je olovka, zar ne? Kada smo već kod rasta ima još jedna razlika. Naime, porasla je dijagonala zaslona i to na 6.4". Usporedbe radi Samsung Galaxy Note 8 je imao 6.3" zaslon, dok Galaxy S9 Plus ima 6.2" zaslon. Možda najznačanija razlika u odnosu na Galaxy Note 8 i zapravo bilo koji drugi Samsungov flagship uređaj je baterija. Ovaj put kapacitet je čak 4000 mAh što bi prema Samsungu trebalo biti dovoljno za jedan cijeli dan intenzivne upotrebe. Jesmo li uopće spomenuli da ovaj put postoji varijanta sa čak 8 GB RAM-a i 512 GB interne memorije?

Da bi vam olakšao pregled razlika Samsung je objavio jednu jako preglednu infografiku gdje možete pogledati usporedbu najvažnijih specifikacija. Zbog većeg zaslona i veće baterije, dimenzije su (vrlo) lagano porasle pa svakako obratite pažnju i na to . Kao uvijek ne možemo se načuditi koliko je tehnologije Samsung uspio ugurati u ovako kompaktno kućište. Jednostavno je teško ne biti impresioniran.

P.S. Ispod Infografike ostavljamo vam linkove na naše Galaxy Note 8 i Galaxy S9 recenzije pa svakako bacite pogled na njih. Dostupne su u pisanom i video obliku.

Samsung Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8 usporedba specifikacija (Infografika)

Samsung Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8 usporedba specifikacija

Pogledajte još:

 

Ova tema je mijenjana prije prije 11 mjeseci od Josip Zeljko

Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: