Galaxy J6+ stiže u susjednu Srbiju? Snapdragon 450 umjesto Exynosa  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 899
13/07/2018 9:35 am  

Samsung ove godine širi svoju ponudu na različite načine, no ono što je zanimljivije od toga su definitivno različiti nazivi istih uređaja ovisno o tržištu na kojem se prodaju. Samsung je već u Svibnju (Maju) na tržište izbacio primamljive J4 i J6 pametne telefone od kojih se snažniji u Indiji zove Galaxy On6. Upravo taj nas model danas zanima jer su programeri sa xda-developers portala pronašli neke jako zanimljive datoteke koje ukazuju na to da će svijetlo dana ugledati i J6+.

Naime, pronađene „firmware“ datoteke pod nazivom j6plte (J6 Plus LTE) koje ukazuju na to da će Samsung na određena tržišta izbaciti i pojačanu verziju Galaxy J6 pametnog telefona. Ista datoteka odgovara modelu koji se punim imenom i prezimenom zove „Samsung J6-Plus LTE CIS SER“. Dvije posljednje kombinacije slova nam govore na koja će tržišta J6 Plus stići (no ne isključuje i ostala tržišta). Prva kombinacija „CIS“ označava „Commonwealth of Independent States“ (uglavnom bivše članice SSSR-a), a „SER“ očito označava Srbiju. U istoj datoteci su programeri pronašli informaciju da bi čip za upravo ovaj uređaj na ovim tržištima mogao imati Qualcomm Snapdragon 450 umjesto Samsungovih Exynos 7870 osmerojezgrenog čipa. Uz spomenuti čip, J6+ bi trebao imati i znatno veću bateriju od 4350mAh (za razliku od J6 koji ima 3000mAh).

galaxy j6+ specifikacije - Slika 1

Dakako, postoji i mogućnost da je uređaj već trebao biti na tržištu, ali da je iz određenih razloga otkazan čemu se definitivno ne radujemo jer je sve šira ponuda za krajnjeg korisnika samo pozitivna stvar. Također, upitan je potez ugraditi upravo Snapdragon 450 u J6+ koji i dalje pripada najjeftinijoj seriji, dok skuplji A6+ također ima isti čipset. Ostaje nam vidjeti što će se od ovoga obistiniti. Što vi mislite o mogućem J6+? Jeste li imali iskustva sa J(2018) serijom? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: