Firefox Preview je tu – Konačno dobar Firefox za Android?!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 3 godine
Komentari: 993
28/06/2019 7:31 am  

Iako su na našim računalima, i kolega Josip i autor ovog teksta poprilično vjenčani za Mozilla Firefox pretraživač, moramo priznati da sudbina istog nije baš najsjajnija na pametnim telefonima. Mozilla već duže vrijeme muku muči s načinom iscrtavanja web stranica zbog čega iste trzaju pri listanju te se općenito sporije otvaraju u tom pretraživaču naspram konkurencije. Mozilla nije sjedila prekrštenih ruku i čekala bolje dane, nego u moru svojih novih pretraživača konačno nudi nešto konkretno. Firefox Preview je tu da popravi sve?


Link za preuzimanje Firefox Preview


Firefox Preview je novi pretraživač od Mozille koji za cilj ima očuvanje privatnosti svojih korisnika, znatno olakšavanje korištenja pretraživača na većim telefonima te uz automatski tamni način rada, Firefox Preview prvenstveno želi ubrzati vaše pretraživanje. Novi Quantum Engine s GeckoViewom je tu i zbilja donosi iskustvo pretraživanja bez trzanja i zastajkivanja. U pogledu olakšavanja korištenja, Firefox Preview ima alatnu traku na dnu pretraživača čime vam olakšava pristup otvorenim tabovima, adresnoj traci i opcijama.

Firefox Preview pretraživač najbrži Firefox Android - Slika 1

Da stvar bude bolja, početna stranica je toliko jednostavna i nema nikakvih reklama niti reklamnih članaka, da ju je užitak popunjavati „kolekcijama“. O čemu se radi? Kolekcije su skupovi tabova koje obično otvarate istovremeno ili u određenim situacijama pa tako trenutno otvoreni tab možete lako grupirati u jednu od kolekcija, a zatim će vam isti biti uvijek nadohvat ruke. Otvoreni tabovi nažalost nemaju grafički prikaz u minijaturi, no ovako je cijeli pretraživač mnogo brži (a tu opciju možda dodaju u budućnosti).

Firefox Preview pretraživač najbrži Firefox Android - Slika 2

Ono što također u budućnosti stiže je i podrška za dodatke (add-one) kao i u punokrvnoj desktop verziji, a tome se posebno veselimo (donijet će podršku za blokiranje reklama i tomu slično). Sviđa li vam se Firefox Preview? Mi ju testiramo kao potpunu zamjenu za Chrome jer podržava sinkronizaciju s desktop verzijom, usudite li se učiniti isto?

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: