Facebook donio izjavu zašto nije radio u srijedu! Promjene su sve bliže?  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 2 godine
Komentari: 855
15/03/2019 9:50 am  

U crnu i nesretnu srijedu koja je već dva dana za nama, Facebook, Instagram i WhatsApp su imali velikih problema s radom koji su se očitovali u nemogućnosti slanja ili primanja poruka, nemogućnosti logiranja na servise ili ne funkcioniranja osnovnih mogućnosti svih servisa. Naravno, prva stvar na koju su svi pomislili je pad glavnog servera što bi uključivalo hakerski napad ili nekakvu veliku grešku koju je i sam Facebook shvatio te pokušao ispraviti. Istina je, dakako, daleko od teorija zavjere i nedostatka sigurnosti naših informacija (koje ionako nisu sigurne) te je Facebook iznio izjavu o srijedi koja je određenim ljudima odnijela mnogo toga bez upozorenja.


Pročitajte još - Crni Facebook Messenger je tu – Uključite ga na jednostavan, ali zanimljiv način!


Facebook se ispričao zbog problema sa svim platformama koje su ostale bez funkcionalnosti tokom gotovo cijelog radnog dana (točnije 14 sati ograničene funkcionalnosti) te iznio razlog takve nefunkcionalnosti. Facebook radi na promjeni načina rada svih njihovih servera te je zbog toga pristup istima bio ograničen ili onemogućen. Također iznose da su primijetili određene probleme na serverima te su ih ponovnom konfiguracijom htjeli zaustaviti te se sačuvati potencijalnih tužbi.

Facebook WhatsAPp Instagram ne radi objašnjenje - Slika 1

Da stvar ne bi bila tako jednostavna, valja se prisjetiti Facebookovog plana da ujedini sve tri platforme koje su u srijedu izgubile funkcionalnost pa nas ne bi čudilo da je Facebook iskoristio ovu ponovnu konfiguraciju servera da pripremi tlo za dolazak ujedinjenja platformi. Barem se tome nadamo svi mi koji ne želimo imati pregršt aplikacija na telefonima.

Jeste li vi ostali oštećeni padom servisa? Jeste li uopće primijetili da servisi ne funkcioniraju najbolje? Javite nam u komentarima i na forumu.

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: