Essential Phone prodan u samo 88 000 primjeraka! Googleovi Pixeli blizu 4 milijuna!  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1087
13/02/2018 11:28 am  

Prethodna godina bila je jedna od najzanimljivijih još od početka smartphone industrije. Za to je uglavnom zaslužan tzv. bezeless trend koji je donio prvi veći redizajn još od prvog iPhone-a, a redizajniran je i sam iPhone. Upravo iPhone je donio "The Notch" ali se prije njega pojavio Essential Phone koji je imao sličnu ideju, samo dovedenu do manjeg ekstrema. Tako je na prednjici Essential Phone-a u zaslon "urezana" samo prednja kamera što mu je jedan dobar period davalo određenu ekskluzivnost na takav dizajn. Essential je na prvi pogled imao sve - premium dizajn i materijale, top hardver i ogromnu medijsku prisutnost. Nema velikog recenzenta i velikog tehnološkog medija koji mu nije pridodao svoju punu pažnju. S tolikom medijskom pristutnosti očekivale su se i veće prodajne brojke ali već prve analize pokazale su da je "nešto trulo u državi Danskoj".

Essential u 2017. statistički nebitan

Essential Phone prodaja

Kada već proizvođači ne objavljuju brojke sreća pa da imamo analitičke kompanije koje nam otkriju zanimljive detalje. Tako je IDC jučer objavio da je Essential u 2017. godini uspio prodati samo 88 000 primjeraka svog pametnog telefona. Svakako mu nije išlo u prilog što je u prodaju krenuo tek u 7. mjesecu, što su imali proizvodnih problema, te da mu je dostupnost vrlo (ali baš vrlo) ograničena. Izgleda da ni obaranje cijene nije puno pomoglo iako je, barem na Američkom tržištu, Essential Phone jedan od najboljih izbora gledajući omjer uloženo-dobiveno. U njihovom slučaju doista vrijedi ona da se prvi mačići u vodu bacaju, a mi se nadamo da će sljedeći Essential Phone ostvariti bolje rezultate - ako se ikada pojavi naravno.

Google gotovo do 4 milijuna

Tajnoviti Google više nije toliko tajnovit opet zahvaljujući IDC-u. Google je u cijeloj 2017. godini isporučio 3.9 milijuna Pixel pametnih telefona što je otprilike dvostruko više nego u godini prije. Logično, budući da i godini prije Pixeli nisu bili dostupni kroz cijelu godinu. U svakom slučaju ni Google nije statistički relevantan sa tih svojih 3.9 milijuna ali brojke barem puno ljepše izgledaju kada se vrte u milijunskim ciframa. Google također ne prodaje telefone na klasičan način i nisu dostupni na puno tržišta što je sigurno utjecalo na tako "malen" broj. Kompanija u hardverski biznis ulazi oprezno, a sa Pixel 2 i njegovom superiornom kamerom su dokazali da znaju kako igrati smartphone igru. Biti će zanimljivo za vidjeti kako će se širiti dalje u ovoj godini.

Izvor


OdgovoriCitiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Zlatni Član
Član od: prije 1 godina
Komentari: 483
13/02/2018 2:14 pm  

Svaki pocetak je tezak


OdgovoriCitiraj
Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1087
13/02/2018 4:35 pm  
Objavio/la: G1ML1

Svaki pocetak je tezak

Pa, da..... samo što je ovo još gore od teškog 🙂


OdgovoriCitiraj

Napišite odgovor


  
 
Share: