Chrome se zavio u crno i izmišlja šifre za Vas!  

  RSS

Ivan Tadić
(@ivan-t)
Član Admin
Član od: prije 3 godine
Komentari: 993
09/06/2019 11:00 am  

Već je u svojoj prethodnoj verziji (74), Google Chrome omogućio korisnicima korištenje tamnog načina rada sučelja te tamnih varijanti stranica (u kojima su zamijenjene crna i bijela boja za lakše surfanje noću), no da biste pristupili tim opcijama, trebali ste malo strpljenja i uputa. Iako su i te upute bile poprilično jednostavne, u novoj verziji (75), Google Chrome svima omogućuje jednostavan način uključivanja tamnog načina rada, a dobio je i par trikova sa spremljenim šiframa!

Prije čitanja, koji je vaš izbor internetskog preglednika? Chrome, Mozilla, Opera... Ostavite komentar ispod!


Pročitajte još - Crni YouTube s isključenim zaslonom i još mnogo toga! – YouTube Vanced (LINK)


Od nove verzije (koja bi trebala za većinu korisnika već biti na Google Play Trgovini), Chrome nudi tamni način rada, a isti se može uključiti u postavkama aplikacije (dodirom na tri točkice > Postavke). Uz to što Chrome može postati mračan na vašu zapovijed, može pratiti i vaše postavke uštede baterije pa sam uključiti tamni način rada kada uključite štednju baterije (ovakav način uštede baterije vrijedi samo za telefone s AMOLED zaslonima).

Chrome tamni način rada izmišlja šifre - Slika 1 Chrome tamni način rada izmišlja šifre - Slika 2

Druga, hvale vrijedna, opcija je novi način upravljanja spremljenim šiframa. Primijetit ćete, ako dodirnete bilo koji dio stranice gdje upisujete šifre, Chrome će vam na dnu zaslona prikazati novi prozor s upravljanjem šiframa. Tu možete odabrati neku od vaših spremljenih šifri, ili dozvoliti Chromeu da vam predloži šifru. Ovo je jako zanimljiv način upravljanja šiframa te nas je iznenadilo da je Google omogućio vlastite prijedloge.

Chrome tamni način rada izmišlja šifre - Slika 3

Chrome tamni način rada izmišlja šifre - Slika 4

Treća manja novotarija u verziji 75 Google Chromea je mogućnost direktnog dijeljenja datoteka iz Chromea u druge aplikacije. Do sada, mogli ste direktno označiti i podijeliti samo tekst i linkove, a sada to možete i za ostale vrste datoteka što itekako pozdravljamo. Sviđaju li vam se nove opcije? Idete li na mračnu stranu? Ostavite komentar ispod članka!

Slični članci:

Izvor


Citiraj

Napišite odgovor


 
Share: