[Istakni] Pažnja - Ubrzo prelazimo na novi hosting pa budite spremni na malo problema  

  RSS

Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1315
15/01/2018 1:13 pm  

Sa rastom posjeta na portalu pojavila se potreba i za novim serverom. Jedan od glavnih razloga zašto to činim je što želim da forum ima munjevitu reakciju na klikove, a koja sada vidno izostaje. Želimo da i mi i vi imate samo najbolje iskustvo. Sada (opet) prelazimo na novi server i to ovaj put kod domaće kompanije, Globalhost d.o.o., koja me u prvih nekoliko mailova oduševila brzinom reakcije. Još smo u fazi dogovora i pripreme, a čim to završi kreće transfer podataka što će neizbježno dovesti do kratkotrajnog uspravanja portala i možda čak privremene nedostupnosti (dok se propagira domena).

Sigurno će biti i nekih drugih problema, ali rješavati ćemo to korak po korak.

Do sada smo koristili usluge Inmotion hostinga koji je generalno najbolji od tih stranih kompanija, ali serveri su u SAD-u i to uzima nama vrlo vrijedne stotinke.

Uglavnom budite spremni na nekoliko "bumps on the road" ali jednom kada bude gotovo nadam se vrhunskom iskustvu na portalu - kako za vas, tako i za nas. 🙂


Kiki-111 se sviđa
Citiraj
G1ML1
(@g1ml1)
Prominent Member
Član od: prije 2 godine
Komentari: 536
15/01/2018 2:21 pm  

Ja sam uzeo 1and1 hosting za svoje WP radove pa cemo vidit kako rade


OdgovoriCitiraj
Josip Zeljko
(@josip-z)
Član Admin
Član od: prije 4 godine
Komentari: 1315
15/01/2018 8:06 pm  

Samo da upozorim da postoji mogućnost da stranica sutra ili prekosutra ne bude dostupna gotovo cijeli dan. Prebaciti ćemo i domenu na Globalhost, a koliko će ukupno trajati proces prebacivanja domene i kasnije propagacije domene stvarno ne mogu predvidjeti. Ja se nadam da će to ekipa sa Globalhosta riješiti što efikasnije.

Držite palce da poslije ovoga vidimo osjetan rast performansi 🙂


Kiki-111 se sviđa
OdgovoriCitiraj
Share: