Srijeda , 22 veljača 2017

Zabrinjava vas što Android M neće upozoravati da neka aplikacija traži dozvolu za pristup internetu? Već postoji rješenje!

Već neko vrijeme je poznato da Google Play tgovina više neće upozoravati ako neka aplikacija koju skidate traži pristup internetu, a to bi trebalo doći sa novom verzijom Androida. Iako je Android M ponudio korisnicima veću kontrolu nad upravljanjem dozvola nad aplikacijama nastala je mala pobuna kad se saznalo da je pristup internetu svakoj aplikaciji automatski dozvoljen. Razlog su, naravno, reklame – iliti srž Google-ovog poslovanja.

Činjenica je da veliki broj korisnika ne voli manjak kontrole, a tu je sada i prvi odgovor na ovu Google-ovu taktiku –  besplatna aplikacija nazvana Permissions Watchdog. Ova aplikacija omogućava da provjerite zahtjeva li aplikacija koju ste instalirali vezu na internet na dva načina:

  1. Odmah poslije instalacije aplikacije (pojavi se notifkacija koja upozori da novoinstalirana aplikacija traži pristup internetu)
  2. Na stranici aplikacije u Play Tgovini ( dodirom na share -> check permissions)

View post on imgur.com

Testirali smo aplikaciju i svaki put je ispravno detektirala ima li neka aplikacija pristup internetu. Permissions Watchdog je u potpunosti besplatan (bez reklama), nije potreban root pristup, a možete ga preuzeti na Google Play Trgovini

 

Izvor

Pogledajte i ovo

moto g5

Moto G5 slike procurile u javnost prije zvaničnog predstavljanja u Barseloni

Čini se kako momcima unutar Lenovo-a, tačnije Motorole, ne ide baš čuvanje tajni. Tako sada, …