Srijeda , 22 veljača 2017

TOP 5 – Najbolji jeftini pametni telefoni u 2016. godini!

Malo po malo i dogurali smo do kraja 2016. godine. Gledajući svijet tehnologije nismo vidjeli nekih većih revolucija ili pomaka ali smo vidjeli sazrijevanje mnogih kategorija koje se nisu tako davno stvorile. Prije svega naravno mislimo na pametne telefone za koje više ne morate izdvojiti malo bogatstvo da bi dobili dobro iskustvo. Ovo je ujedno bila i prva godina rada BalkanGadgetsa, a jeftini telefoni bili su predmetom većine naših recenzija pa možemo reći da smo već pomalo eksperti po tom pitanju. Iz tog razloga pripremili smo vam jednu novu top listu jeftinih telefona za koju smo uvjereni da će vam pomoći odabrati ono što je najbolje za vas. Bilo je i puno drugih koje smo htjeli ubaciti ali negdje se mora podvući crta i reći to je to. Nit vodilja nam je bila da se radi o telefonima do 100 EUR po cijenama u domaćim trgovinama, no ako se osjećate avanturistično uvijek možete pogledati i u stranim webshopovima gdje možete povoljnije proći (ali nećete imati lokalnu garanciju). No, dosta priče.  Pogledajte naš video ispod, a u komentarima nam svakako recite i kako bi izgledao vaš top 5.

 

5. mjesto – Cubot Note S

5-Cubot-Note-S TOP 5 - Najbolji jeftini pametni telefoni u 2016. godini!

Peto mjesto na listi zauzima naš dobri stari znanac Cubot Note S koji je u međuvremenu dobio i nadogradnju na Android 6.0 Marhsmallow. Ako tražite telefon sa lijepim 5.5” zaslonom i velikom baterijom o njemu bi defintivno trebali razmisliti. Kamera mu je slaba strana pa ako vam je to bitno možda je bolje da s odlučite za neki drugi telefon sa liste.

Cubot Note S Recenzija – klik ovdje

4. mjesto – Cubot Rainbow

4-Cubot-Rainbow TOP 5 - Najbolji jeftini pametni telefoni u 2016. godini!

Baš kao i zadnji put, na točno jedno mjesto iznad Note S nalazi se Cubot Rainbow. Iako bi voljeli da je došao sa 2 GB RAM-a jednostavno ne možemo zanemariti 16 GB interne memorije i stvarno fantastičnu stražnju kameru za ovaj cjenovni rang. U prilog mu ide i činjenica što je najjeftiniji telefon na ovoj našoj top listi kao i to da je dostupan u većem broju boja.

Cubot Rainbow Recenzija – klik ovdje

3. mjesto – Bluboo Maya

3-Bluboo-Maya TOP 5 - Najbolji jeftini pametni telefoni u 2016. godini!

Na trećem mjestu nalazi se naš šampion sa prethodne top liste – Bluboo Maya. I dalje se može pohvaliti jednom od najboljijh kamera u klasi, a i ostatak hardvera je na razini. Softver je slaba strana Bluboo-a što su iskusili mnogi vlasnici koje je dočekala tamna slika kada su kameru koristili u aplikacijama kao npr. WhatsApp. Srećom drugi problemi su odavno riješeni, a potvrđeno uskoro stiže nadogradnja koja će riješiti i tamnu kameru pa je Bluboo Maya zasluženo i dalje visoko na našoj ljestvici.

Bluboo Maya recenzija – klik ovdje

2. mjesto – Leagoo M5

2-Leagoo-M5 TOP 5 - Najbolji jeftini pametni telefoni u 2016. godini!

Čvrst metalni dizajn, ojačano staklo, dobar skener otiska prsta, 2 GB RAM-a i bogato pakovanje zvuče kao specifikacije napucanog mid range uređaja, ali je ipak u pitanju skoro nemoguće jeftini Leagoo M5. I kamere su mu sasvim solidne za ovu klasu no vidljivo je da nisu bile glavni fokus. Za softver je zadužen odlični Freeme OS koji je Leagoo malo modificirao, ali srećom ne puno pa imamo svima nam dobro poznato fluidno iskustvo. Zbog svih ovih mogućnosti bio je jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto koje mu je u foto finišu za dlaku izmaklo.

Leagoo M5 recenzija – klik ovdje

1. mjesto – UHANS A101s

1-uhans-a101s TOP 5 - Najbolji jeftini pametni telefoni u 2016. godini!Titula ovogodišnjeg low-end šampiona ide pametnom  telefonu za kojim bi se jedva i okrenuli da ga nismo recenzirali. UHANS A101s na papiru nije ništa bolji od konkurencije, ali je pravi primjer kako se balansiraju komponente u low-end telefonu. Sve na njemu je baš onako kako treba biti, a možda čak i malo bolje. Ovdje ćemo samo spomenuti odličan zaslon, odličan softver i pristojan hardver a za više detalja svakako pogledajte našu recenziju.

Uhans A101s recenzija – klik ovdje

I to je to. Ima naravno još mnogo drugih odličnih uređaja koji iz ovog ili onog razloga nisu dospjeli na listu, ali morali smo ih pet odabrati. Svakako vrijedni spomena su Homtom HT16 ako tražite najjeftinije moguće, a da je upotrebljivo ili pak Homom HT17 Pro ako želite 4G podršku i barem 2 GB RAM-a. Bila je ovo godina kada smo svjedočili sazrijevanju low-end klase i laganom početku sazrijevanja ultrajeftinjaka pa će svakako biti zanimljivo za vidjeti što nas sve čeka u sljedećoj godini. Voljeli bi čuti i vaše mišljenje pa nam se svakako javite u komentarima i recite nam kako bi izgledao vaš top 5. 

Pogledajte i ovo

TOP 5 – Ovo su najbolji jeftini pametni telefoni koje trenutno možete kupiti!

Često nas pitate koji je najbolji jeftini telefon pa smo odlučili napraviti jednu malu top …