Srijeda , 22 veljača 2017

SwiftKey ima tipkovnicu koja prije vas zna što želite napisati!?

Jeste li ikada pomislili kako je tipkovnica na vašem „pametnom“ uređaju stvarno glupa. SwiftKey je najavio novu eksperimentalnu tipkovnicu koja će koristiti sve prednosti koje pruža umjetna neuronska mreža, te da se više neće ponavljati dosadne stare pogreške koje imate na tipkovnicama. Možete već sada skinuti i probati SwiftKey Neural Alpha sa Play Storea.

swiftkey-neural SwiftKey ima tipkovnicu koja prije vas zna što želite napisati!?
Umjetna neuronska mreža je model strojnog učenja koja pokušava replicirati funkcionalnosti ljudskog mozga. Naravno ta mreža je mnogo manje složena od ljudskog mozga, ali ovaj model se često koristi da bi se unaprijedili „vid“ računala, računalno prepoznavanje govora, te na područjima robotike. Sada SwiftKey koristi tu mrežu u pozadini rada svoje tipkovnice da bi nam omogućio najbolje predviđanje unosa.
Trenutna tehnologija koju SwiftKey koristi za predviđanje unosa teksta se zove n-gram, i odlično radi svoj posao u većini slučajeva. Naravno nije pametna da razumije kontekst o čemu pišete, pa se zna dogoditi da nudi vrlo glupe prijedloge. Novi sustav predviđanja koristi neuronsku mrežu, te može analizirati sve riječi u rečenici da bi razumijeo kontekst i vezu između riječi u toj rečenici. Ovaj sustav bi nam trebao pružiti bolja predviđanja riječi.

Iz SwiftKeya tvrde da njihova tipkovnica prva na svijetu koristi tehnologiju neuronskih mreža. Ostaje nam skinuti SwiftKey Neural Alpha verziju i vidjeti je li zaista tipkovnica pametnija od nas.

Pogledajte i ovo

moto g5

Moto G5 slike procurile u javnost prije zvaničnog predstavljanja u Barseloni

Čini se kako momcima unutar Lenovo-a, tačnije Motorole, ne ide baš čuvanje tajni. Tako sada, …