Srijeda , 22 veljača 2017
Najgeekovskija slika koju ćete dobiti od nas :-)

[Najava recenzije] Microsoft Hololens i HTC Vive – pogled u najbolju virtualnu i miješanu stvarnost današnjice!

Sjećate li se SPARK Gadget Show-a? Ako ne, svakako bacite pogled na naš prethodni članak da osvježite pamćenje gdje smo do u detalje prenijeli sve što se tamo događalo. Kratka verzija je da je bilo fantastično, a kažu da će biti još bolje sljedeće godine. Možda najvažnije, tu smo se prvi put susreli sa najboljim (i najskupljim) komadima VR i AR hardvera današnjice, a zahvaljujući jako srdačnoj ekipi iz SPARK-a danas smo dobili priliku cijeli dan zabavljati se sa HTC Vive i Microsoft Hololens koji su trenutni “creme de la creme” svojih kategorija. To se osjeti i na cijeni – HTC Vive će vas olakšati za 899 EUR, a pored toga treba vam i vrhunski PC (koji također puno košta), no to je mačji kašalj u usporedbi sa Hololens čini “Development Edition” košta basnoslovnih 3000 USD.

Hololens-Andrijan [Najava recenzije] Microsoft Hololens i HTC Vive - pogled u najbolju virtualnu i miješanu stvarnost današnjice!

Jedan dan sigurno nije dovoljan za detaljne recenzije, ali zato vam pripremamo jednu mini recenziju (ili video pregled) gdje vam prenosimo naše dojmove najbolje što možemo. Oba nude dva potpuno različita iskustva, ali opet na neki način tako slična. HTC Vive vas transportira u jedan drugi svijet gdje ništa drugo oko vas više ne postoji, dok Hololens taj drugi svijet donosi u našu stvarnost i nadopunjuje je virtualnim elementima.

hololens-live [Najava recenzije] Microsoft Hololens i HTC Vive - pogled u najbolju virtualnu i miješanu stvarnost današnjice!
Slika koja je livestreamana sa HoloLensa ne može ni izbliza prikazati kakav je stvarni doživljaj. Ne samo radi lošije kvalitete nego i jer u Hololensu slika nije “pikselasta” i nazubljena, nego je kristalno čista. Ovdje se ja igram sa vjericom na stolu dok Andrijan na laptopu pokušava uraditi štogod korisno 🙂

 

Nadamo da ćemo tijekom tjedna obje recenzije (iliti video pregledi) biti spremne pa nas svakako redovno pratite, a ako imate nekih pitanja slobodno pitajte ovdje a mi ćemo ih pokušati odgovoriti ovdje ili tijekom recenzije. Zahvaljujemo se još jednom SPARKU što su nam ustupili svoje prostorije (SPARK Lab), ove uređaje i obaveznu kavu 😉 . Ako vas zanima što oni još rade osim što veselo isrobavaju najnoviju tehnologiju bacite pogled na njihove web stranice na www.spark.ba.

Pogledajte i ovo

Glasina: Sljedeći Microsoft Hololens stiže tek 2019. ali će donijeti velike promjene!

Microsoft Hololens je fantastičan komad hardvera, tu nema nikakve sumnje. Riječ je o jedinom istinski …