Srijeda , 22 veljača 2017

Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-u

Vlasnik ste Windows Phone uređaja, imate problema sa pronalaskom kvalitetnih i korisnih aplikacija? Za vas smo spremili listu koja će, nadamo se, olakšati vaše korištenje uređaja, ali osigurati koji trenutak zabave sa istim.

 

      1. Perfect Weather Universal

Iako na vašem Windows uređaju već dolazi predinstalirana aplikacija za vrijeme, imati još jednu, rezervnu, kontrole radi, nikada nije zgoreg. Brojni su slučaji kada je naša aplikacija za prognozu vremena pogriješila ne samo u nekoliko stepeni, već i samo stanje vremena, padavine i oblačnost. Pored toga mnogo je jednostavnija za koristit, ništa sem proste instalacije aplikacije i pokretanja iste nije potrebno da biste zavirili u sljedeći dan i otkrili (ne)vrijeme koje vam donosi, za razliku od MSN Weather gdje se morate povezati sa vašim Windows računom što nekada zna biti pravi davež s obzirom da je Microsoft u pitanju.

Što se tiče informacija koje vam pruža tu je i više no dovoljno, sigurno više nego što će vam trebati. Tako iz Perfect Weather-a možete saznati stanje oblačnosti, sunčanosti, padavine, brzinu i smjer vjetra, atmosferski pritisak, dužinu i odnos dana i noći te mjesečeve faze. Sami šlag na tortu jesu predivne animacije umjesto dosadnih i monotnih slika, koje će vas obavijestiti o stanju vremena jednim pogledom u vaš ekran.

Kada već pričamo o animacijama i izgledu, bitno je napomenuti da aplikacija ima i mnoštvo tema, od koje su 3 besplatne, dok se druge dodatno naplaćuju u Windows Store-u.

pic2-170x300 Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-upic1-170x300 Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-u

Windows Store:https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/perfect-weather-universal/9nblggh5m67c

       2.  Tubecast for Youtube

Jedna od boljki Windows sistema za mobilne telefone jeste nedostatak Google-ovih first-party aplikacija, ali i nedostatak third-party aplikacija uopće. Kao što već znate Windows Store i nije baš krcat aplikacijama, tako da je izbora malo. Pronaći ćete nekoliko dobrih Youtube aplikacija koje će obaviti posao a pritom i izgledati fino, ali stabilnost je mana većine njih. Zato je Tubecast for Youtube na našoj listi Top 5 aplikacija koje morate posjedovati. Ultra jednostavan, čist, brz i najvažnije stabilan, Tubecast će ispuniti sve vaše zahtjeve i hirove prilikom pretraživanja i surfanja Youtube-om. Sve funkcionalnosti koje inače imate na vašem PC-u, ili drugim mobilnim sistemima prisutne su i u aplikaciji koju vam preporučujemo.

Osim prostog gledanja Youtube sadržaja, Tubecast vam pruža i mogućnost castanja istih na druge kućne uređaje, kao i 360 view. Jedina moguća mana koju bismo naveli jeste da su samo prvih 20 castanja besplatni, dok ostale morate plaćate.

pic3-170x300 Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-upic4-170x300 Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-u

Windows Storehttps://www.microsoft.com/en-us/store/apps/tubecast/9wzdncrdx3fs

      3. SofaScore

Rijetki su oni koji su uspjeli ispratiti svaku utakmicu, svaki gol, svaki konačno rezultat ili neku zanimljivu statistiku, ili ste jednostavno zagriženi kladioničar i neophodno vam je znati svaku moguću informaciju koja bi vam osigurala put do dobitka? Kako god bilo imamo pravu aplikaciju za vas. Jednostavnije ne može biti. Imate mogućnost biranja sporta koji želite pratit, lige, države, turnira, samo kažite ono već postoji i i dio je aplikacije. Pored toga na raspolaganju vam je i kalendar ukoliko vam je to lakši način informiranja.

Svaka liga i natjecanje redovno se osvježava novim sadržajima, člancima, ali i live score-ovima. U starom MetroUI stilu imate mogućnost navigiranja kroz rezultate, tabele, rasporede utakmice te statistike koje će zadovoljiti potrebe i najvećeg sitničara.

pic5-170x300 Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-upic6-170x300 Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-upic7-170x300 Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-u

Windows Storehttps://www.microsoft.com/en-us/store/apps/copa-euro-2016-live-scores-sofascore-livescore/9nblggh18853

 

         4. Hyperlapse Mobile

Oduvijek ste htjeli napraviti one interesantne i zadivljujuće timelapse snike, a niste znali kako? Za pravo čudo Microsoft se zapravo potrudio i da vam osigura to iskustvo. Momci iz Microsoftovog developer tima su napravili jednu i više nego solidnu, slobodno možemo reći odličnu aplikaciju koja na krajnje jednostavan način obavlja baš ono što joj i samo ime kaže: timelaps. Dovoljno je pokrenuti aplikaciju, postaviti telefon na željeno mjesti i snimiti sitauciju koju želimo, nakon čega će aplikacija sama obraditi video i ubrzati ga za onoliko koliko vi to želite. Ponuđene su vam opcije ubrzanja za 4, 8, 16 ili čak 32 puta.

Pored navedenog moguće je jednostavno importati vaš već postojeći video i pretvoriti ga u jedan solidni timelapse.

pic8-300x169 Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-u

 

Windows Storehttps://www.microsoft.com/en-us/store/apps/hyperlapse-mobile/9wzdncrd1prw

 

      5.  appRAISIN

App Raisin je doslovno aplikacija o aplikacijama. Glavno središte oglašavanja, promocije ali i kratkih recenzija aplikacija koje preporučujete nekome ili možda vama neko preporučuje. App Raisin vam olakšava ne samo snalaženje i pronalazak pravih i korisnih aplikacija, već uz App Raisin više nikada nećete propustiti promociju određene aplikacije.  Zašto platiti aplikaciju kada je možete ‘pokupiti’ u pravo vrijeme sa App Raisin?

UI je jednostavan i intuitivan. Lagano preporučujete aplikacije, ostavljate linkove i opise istih, a još lakše ih preuzimate jednim dodirom na vaš zaslon.

Od postavki i personalizacije imate veoma malo, samo ono osnovno kao što je podešavanje live tile-a, teme i notifikacija.

pic9-170x300 Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-upic10-170x300 Top 5 Aplikacija koje morate imati na vašem Windows Phone-u

Windows Storehttps://www.microsoft.com/en-us/store/apps/appraisin/9nblggh5x358

Pogledajte i ovo

Surface Pro 5 se pojavio na LinkedIn-u

Već odavno nam je jasno da timovi unutar Microsoft-a aktivno rade na novoj, petoj, generaciji …